4 db nagyobb sárgarépa
2 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma összezúzva (vagy fokhagyma granulátum)
őrölt rozmaring, só
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd rézsútosan, vékonyan felszeleteljük. Összekeverjük az étolajjal és a fűszerekkel (a só kivételével). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a répaszeletek ne nagyon fedjék egymást. Nekem ehhez 2 db tepsire volt szükségem.
180°C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 20 percig sütjük, közben egyszer átfordítjuk a szeleteket. Ezután visszavesszük a hőfokot 120°C-ra, melyen további 10-15 percig folytatjuk a sütést. A kisült chipset még forrón megsózzuk. Fogyaszthatjuk önmagában nassolnivalóként, de akár köretként is.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo