Tavuk ciğeri (Csirkemáj törökösen) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (opcionális)
1 db piros húsú paprika (pl. kápia)
4 ek olívaolaj
¼ csokor petrezselyem
1 tk sűrített paradicsom (domates salçası)
só, őrölt bors, őrölt római kömény, őrölt pirospaprika, kakukkfű

A vöröshagymát meghámozzuk, félfőre (szeletekre) vágjuk. A paprikát hosszában kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, ugyanígy járunk el a fokhagyma gerezdekkel is. A petrezselymet felaprítjuk. A májat megtisztítjuk, középen kettévágjuk, megmossuk, leszárítjuk.

Egy serpenyőben feltesszük az olajat melegedni. Megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát és a paprikát is, lefedjük, úgy pároljuk tovább. Amikor a paprika félig megpuhult, mehet rá a máj és a sűrített paradicsom is. Visszatesszük a fedőt. Pár perc múlva sózzuk, fűszerezzük. Ha a máj már nem enged véres levet, meghintjük petrezselyemmel, összekeverjük, végül elzárjuk a tűzhelyet. Vajas rizzsel tálaljuk, vagy csak friss kenyérrel.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo