A török konyha jellegzetességei

Isztambul 112A török konyhát, a francia és a kínai mellett, a három nagy vonulat egyikének tartják. Friss, helyben előállított alapanyagokból készül, és gyakran érdekesen fűszerezett és meglepően finom. Egy hagyományos menü mezével kezdődik, ami különféle előételek széles választéka. Egyszerűen túl könnyű már ezekkel jólakni: hummous (csicseri borsókrém), füstölt padlizsánpüré, töltött szőlőlevelek olívaolajban, fasírt, bab, fokhagymás joghurt (török találmány), és miniatűr, töltött kenyértészták.

Ha finnyás, ügyeljen néhány furcsa különlegességre – a bárányagy itt ínyencfalatnak számít. A főfogás hús vagy hal. A kebab – általában apróra vágott bárány, nyárson sütve – mindenhol megtalálható. Néha a hús pácolt, és néha csak egyszerű gyorsétel, ami a török emberek nomád korszakából származik.

Részletek

2011-03-10