Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 9.

9. rész: Különleges csirkehúslevesek III.

Nohutlu tavuk çorbası (Csicseriborsós csirkehúsleves)nohutlu_tavuk_corbasi

Hozzávalók:

1 ek rizs
1 török teáspohár (1 dl) főtt csicseriborsó
25 dkg csirkemell

7 pohár (2 dl-es) víz, vagy csirke alaplé

A habaráshoz:

1 db tojás
1 pohár joghurt
1 ek liszt

A tetejére:

Vaj
Őrölt pirospaprika
Menta

A csirkemellet sós vízben megfőzzük, majd a levéből kiszedjük és darabokra tépkedjük. A húslét szükség szerint kiegészítjük vízzel úgy, hogy összesen hét pohárnyi legyen a fazékban. Felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, a csicseriborsót és a csirkehúst. Addig főzzük, míg a rizs megpuhul.

Egy tálkában kikeverjük a tojást a joghurttal és a liszttel. Egy pohár vízzel hígítjuk, majd a forró levesből szedünk rá, hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. Összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. 2-3 perc forralás után levehetjük a tűzhelyről. Tálalás előtt vajban kioldott pirospaprikával és mentával meglocsolhatjuk a tetejét.

Afiyet olsun!

Forrás: kadincatarifler.com

Sebzeli tavuk çorbası (Zöldséges csirkeleves)sebzeli_tavuk_corbasi

Hozzávalók:

7,5 dl csirke alaplé
1 egész csirkemell
1 db tök (cukkini)
1 db sárgarépa
1 db piros húsú paprika
2 marék tészta (gyufatészta vagy cérnametélt)
1 ek vaj
1 db tojássárgája
0,5 citrom leve
1 ek kukoricakeményítő
Só, bors
Egy csipet kapor

A csirkemellet sós vízben megfőzzük, leszűrjük, a húst darabokra szedjük. A tök magját kiszedjük, húsát felkockázzuk. Feldaraboljuk a paprikát és a sárgarépát is.

Egy fazékba vajat teszünk, rádobjuk a felaprított zöldségeket és együtt pirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a csirkehúslével és felforraljuk. Hozzáadjuk a tésztát és a csirkehúst.

Amíg a tészta és a zöldségek megfőnek, egy tálkában kikeverjük a tojást a keményítővel és a citromlével. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk a habarást, ha szükséges, még adunk hozzá sót, borsot. Alacsony hőfokon kissé besűrítjük, kb. 10-15 percig (a keményítőt nem szabad sokáig forralni, mert visszahígul).

A tetejét finomra vágott kaporral meghintve tálaljuk.

Afiyet olsun!

Forrás: ardaninmutfagi.com

 

 – Vége –

Szegedi Ági / Türkinfo

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 8.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 7.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 6.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 5.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 4.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 3.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 2.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 1.