Fűszeres, darált húsos török lepény

A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
HozzávalókTörök-pite-640x480
4 darabhoz
» 25 dkg darált hús (lehetőleg marha)
» 1 közepes hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 ek sűrített paradicsom
» 1 kk őrölt paprikapehely
» csipet őrölt fahéj
» 1 nagy csokor petrezselyem
» só
» bors
» olaj
» Tálaláshoz:
» friss petrezselyem
» citrom
» 4 db tortilla (kisebb átmérőjű)

Elkészítés

A finomra aprított hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a nyers darált húshoz, összekeverjük.
Adunk hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot.
Összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított petrezselyemmel.
A sütőt előmelegítjük a legforróbb (250 C fok) fokozatra, a sütőlappal együtt.
Vékonyan, egy spatula segítségével rákenjük a tortillára a húsos ragut, majd forró sütőben 5 percig sütjük, amíg a hús megsül, a tészta pedig átmelegszik, és könnyen hajtogatható és puha marad.
Citromlevet facsarunk a ragura, sok friss petrezselymet teszünk a közepére, majd palacsintaszerűen, feltekerve, azonnal fogyasztjuk.

Eredeti recept + videó >>>