2021-ben is lesz mit nézniük a török sorozatok rajongóinak

Itt van a tél, de a török sorozatok nem pihennek. Van néhány új sorozat, amely készen áll arra, hogy a kíváncsi közönség megismerje őket, valamint a régi kedvenceink is visszatérnek, néhány esetben némi változtatással.

Először is búcsúztassuk el a Zümrüdüankát, a Maria ile Mustafát, valamint a Çocuklukot, amelyek nagyrészt a rossz nézettség miatt kerültek le a képernyőről. Fontos hír továbbá az is, hogy az Aras Bulut İynemli főszereplésével készült népszerű maffia drámasorozat, a Çukur várhatóan 2021 májusában, a 4. évaddal befejeződik az állandó magas nézettség ellenére.

Új sorozatok

Forrás: Youtube

Ahogy arról már egy külön cikkben is beszámoltunk, a legújabb török gyártású produkció, a rövid nevű 50M2 2021. január 21–én debütál a Netflix oldalán.

A második esély megszerzése egyszerű, de ennek kihasználása nehezebb, mint azt az ember gondolná. Gölge az őt nevelő Servet Nadirnak dolgozik, Servet vele végezteti el a piszkos munkát.  Gölge nem emlékszik semmire gyerekkorából, csak egy fényképet őriz, amely a múltjához köti. Mikor ráeszmél arra, milyen titkai vannak Servet Nadirnak, Gölge Güzelcében, egy 50 négyzetméteres szabóságban keres menedéket. Az ott élők összetévesztik a tulajdonos fiával, ezért Gölge úgy dönt, felveszi azt a személyazonosságot.

Producer: BKM, rendező: Burak Aksak és Selçuk Aydemir, főszereplő: Engin Öztürk

Maraşlı

Forrás: Youtube

Ez a sorozat 2021. január 11-én startol el az ATV csatornán.

Maraşlı, aki egykor a különleges erőknél szolgált, most egy használt könyveket árusító bolt tulajdonosa lett. Élete azon a napon fenekestül felfordul, amikor lányát lelövik. Innentől kezdve egyetlen célja, hogy segítsen beteg lányának meggyógyulni. Egy nap a gyönyörű Mahur Türel lép be Maraşlı könyvesboltjába, így ettől a naptól kezdve ő is az események részesévé válik. Maraşlı megmenti Mahur életét, és a sorsuk összekapcsolódik.

Producer: TIMS & B, rendezte: Kudret Sabancı, főszereplők: Burak Deniz és Alina Boz

Son Yaz

Forrás: Youtube

A FOX csatorna a 2021-es évet mindjárt egy új sorozattal indította. Ez a Son Yaz.

Selim egy idealista ügyész, aki olyan ajánlatot kap a szervezett bűnözés vezetőjétől, Selçuk Taşkıntől – akit nem mellesleg ő küldött börtönbe –, amit nem utasíthat vissza. Selçuk vallomást tesz az ügyész egyik ügyében, de cserébe azt kéri, hogy az ügyész védje meg fiát. Amikor Selim a fiatalembert szülővárosába viszi, hogy ott biztonságban legyen, akkor kezdődik az izgalom.

Producer: O3 Medya, rendező: Burak Arliel, főszereplők: Alperen Duymaz, Ali Atay, Hafsanur Sancaktutan, Funda Eryiğit

Seni Çok Bekledim

Forrás: Youtube

A STAR TV-n hamarosan új sorozat indul Seni Çok Bekledim címmel. A sorozat igaz történeten alapszik, és igazán gyönyörű helyszínekre repíti el a nézőket Katartól Isztambulig. A történet két főszereplője Kadir és Ayliz, akik egy váratlan pillanatban lépnek be egymás életébe és lesznek tanúi egy csodának. A megfelelő időben, a megfelelő helyen találkoznak, hogy létrehozzák saját történeteiket, és megtapasztalják saját csodáikat.

Producer: DNZ Films és Skala Yapım, rendező: Şahin Altuğ, főszereplők: Özcan Deniz és İrem Helvacıoğlu

Jelenleg is futó sorozatok

Forrás: Hercai Facebook oldal

A sort a Hercaival kezdjük, mely 2020 októbere óta Magyarországon is látható A bosszú csapdájában címmel.

Ez a mesés szerelmi történet a harmadik évadnál tart, és kijelenthetjük, hogy a törökök és a külföldiek között is hatalmas rajongótáborra tett szert. A történet két főszereplője Reyyan, egy Midyatban élő befolyásos család, a Şadoğlu, tagja és Miran, egy gazdag üzletember lehetetlen szerelmi történetét.  A harmadik évad több újdonságot is tartogat. Új a rendező és új színészek is érkeztek, a történet cselekményén is változtattak, és a régóta péntek esténként futó sorozat átkerült vasárnapra.

Producer: Mia Yapım, rendezte: Ali İlhan, főszereplők: Akın Akınözü, Ebru Şahin, Ayda Aksel, Serhat Tutumluer

Forrás: Bir Zamanlar Çukurova Facebook oldal

A Bir Zamanlar Çukurova is ismerős lehet azoknak is, akik csak magyar szinkronos török sorozatokat néznek. A nálunk Remények földje néven futó sorozat egy éve, 2020 januárjában indult a TV2-n. Ez a sorozat is a harmadik évadot tapossa, és folyamatosan magas nézettséget hoz. A történet az 1970-es években játszódik, és a „Mennyország napjai” című filmen alapszik. A házasságról álmodozó fiatal pár úgy dönt, hogy vonatra száll, hogy megtalálja az útját. A pletykák elkerülése érdekében elrejtik identitásukat, és testvérként mutatkoznak be. Amikor Adanába érkeznek, egy gazdag földbirtokos és anyja tulajdonában lévő gazdaságban keresnek munkát. Itt bontakozik ki történet.

Producer: TIMS & B, rendező: Evren Karabıyıkk, Murat Saraçoğlu és Faruk Teber, főszereplők: Hilal Altınbilek és Murat Unalmış

Forrás: Sefirin kizi – A nagykövet lánya Facebook oldal

A Sefirin Kızı is több újdonságot tartogat a rajongók számára. A 2021. január 11-én érkező 35. résztől már nem a korábbi forgatókönyvírók jegyzik a sorozatot, a gyártó újakkal szerződött le, ezen kívül több, a kezdetek óta szereplő színész is távozik a sorozatból, és nagy valószínűséggel újak is érkeznek majd. A STAR TV-n hétfőnként látható sorozat Sancar és Nare történetét meséli el. Sancar egy farmer fia, Nare pedig a nagykövet lánya. Gyerekkoruktól kezdve szeretik egymást, és arról álmodoznak, hogy összeházasodnak. Az esküvő után azonban Sancar rájön, hogy Nare nemi erőszak áldozata lett, és teljesen kikel magából. Sancar ezen reakciója után Nare úgy dönt, hogy elmegy.

Mivel nem találják sehol, vannak, akik szerint Nare a tengerbe esett és meghalt, mások szerint a lány Európába menekült. Egy helyi költő dalt ír róluk, és boldogtalan történetük legendává válik. 8 év után Sancar úgy dönt, hogy folytatja az életét, és megházasodik, de Nare az esküvő napján váratlanul megjelenik.

Producer: O3 Medya, NGM, rendező: Emre Kabakuşak, főszereplők: Engin Akyürek, Neslihan Atagül Doğulu

Sadakatsiz

Forrás: Sadakatsiz Facebook oldal

Új résszel 2021. január 13-án tér vissza a Kanal D műsorára.

Aki esetleg nem ismeri, annak néhány információ a sorozatról: Ez sorozat a BBC Doctor Foster sorozatának adaptációja. Csakúgy, mint minden török feldolgozás, ez is sokkal bonyolultabb, mint az eredeti. Asya sikeres orvos, és tökéletes életet él férjével és fiával. De miután szőke hajat talál férje sálján, minden megváltozik. Kutakodni kezd férje után, hogy valóban megcsalta-e őt, és közben rájön, hogy az összes ember, akiben eddig megbízott, hazudott neki.

Producer: Medyapım és Mednova, rendezők: Neslihan Yeşilurt, Benal Tahiri és Levent Turkan, főszereplők: Cansu Dere és Caner Cindoruk

Alev Alev

Forrás: Alev Alev Dizi Facebook oldal

A legújabb rész 2021. január 7-én a Show TV-n látható, és ezt követően is minden csütörtökön. Ha valaki ezt a sorozatot sem ismerné, egy kis kedvcsináló hozzá: Három nő, három sors… Cemre próbál elmenekülni erőszakos házasságából. Rüya kiváltságos társasági ember. Çiçek elveszíti identitását és szépségét. Útjaik egy tragikus tűz során kereszteződnek. Ez egy olyan történet, amelyben a szereplők igyekeznek megtalálni önmagukat, folytatják a felfedezés útját, és az igazságot, valamint az igaz szeretetet keresik.

Producer: Ay Yapım (Kerem Çatay), zeneszerző: Toygar Işıklı, rendező: Ahmet Katıksız, főszereplők: Hazar Ergüçlü, Dilan Çiçek Deniz és Demet Evgar

Forrás: Sen Çal Kapımı Facebook oldal

Sen Çal Kapımı

A FOX TV-n futó romantikus vígjáték sok tévénéző kedvence. Szombaton esténként látható. A történet főszereplője Serkan Bolat, egy merev és hajthatatlan üzletember, valamint Eda Yıldız, egy szabad szellemű és ambiciózus egyetemista. Az ő varázslatos szerelmi történetüket meséli el.

Producer: MF Yapım, rendező: Altan Dönmez, főszereplők: Kerem Bursin és Hande Erçel

Kırmızı Oda

Forrás: Kırmızı Oda Facebook oldal

A TV8-on látható sorozat eseményei egy pszichológiai klinika és egy csoport pszichiátriai beteg történetei körül forognak, akik gyakran fordulnak meg ott, és akik különböző eseményeket éltek át, amelyek közül sok fájdalmas volt. A sorozatot az egyik pszichiáter mondja el, aki a klinika tulajdonosa, és felügyeli a kezeléseket. Ez egy társadalmi dráma valós eseményekből és kérdésekből merítve.

Producer: OGM Pictures, rendező: Cem Karcı, főszereplő: Binnur Kaya

Masumlar Apartmanı

Forrás: Masumlar Apartmanı Facebook oldal

A TRT1 műsorán keddenként látható sorozat Hanról, a fiatal, jóképű és karizmatikus üzletemberről szól, akinek élete tele van családja fájdalmas emlékeivel és tragédiáival. Miután visszatér az Egyesült Államokból, nővéreinek és apjának szenteli életét. Nővérei pszichés problémáktól szenvednek gyermekkori traumáik tragikus következményeként. Han elszigeteli magát minden társadalmi tevékenységtől vagy bármilyen örömtől egészen addig a napig, amíg meglátja Incit, akibe azonnal beleszeret. Életében először Han a boldogság keresésére indul.

Producer: OGM Pictures, rendezők: Çağrı Vila Lostuvali, Çigdem Bozali, Ender Mihlar, főszereplők: Farah Zeynep Abdullah és Birkan Şokullu

A.Riza

Forrás: Arıza Facebook oldal

A sorozat vasárnap esténként látható a Show TV műsorán. Ali Riza egyszerű taxis, aki nővére esküvőjére készül. Halide Gurkan pedig az egyik maffiafőnök lánya. Útjaik egy sorsdöntő éjszakán keresztezik egymást, amikor Halide egy veszekedés után pont Ali taxijába száll be. Amikor Ali Riza közbelép, az élete örökre megváltozik, ugyanis nővérét lelövik, és Ali Riza az alvilágban találja magát. A történet azonban nem ilyen egyszerű, Halide jelenléte mindent megbonyolít.

Producer: O3 Turkey Medya, rendező: Recai Karagöz és Levent Kar, szereplők: Tolga Sarıtaş, Ayça Ayşin Turan és Ahmet Mümtaz Taylan

Ramo

Forrás: Ramo Dizisi Fanları Facebook oldal

Az akciófilmek kedvelői biztosan nézik továbbra is a Ramo című sorozatot, amely egy adanai család történetét meséli el, akik kapcsolatba kerülnek az isztambuli maffiával. Ramo húga halála után bosszút esküszik és megígéri, hogy mindent megtesz az isztambuli maffia elpusztításáért. Átköltözteti családját Adanából Isztambulba, és csatlakozik a maffiához. Segítségére van – néha tudtával, néha tudta nélkül – Sibel, az apját megölő maffiafőnök lánya.

Producer: BKM, rendezők: Çagatay Tosun, Yaǧız Alp Akaydın, Levent Kar és Mustafa Sevki Doǧan, főszereplők: Murat Yıldırım, Esra Bilgiç és Yiǧit Özşener

Doğduğun Ev Kaderindir

Forrás: Turkish World Facebook oldal

A TV8-on jelenleg is futó sorozat forgatókönyve igaz történeten alapul. Gülseren Budayıcıoğlu Camdakı Kız című regényéből készült. A történet Zeynepről szól, aki szegény családból származik, de egy gazdag család nevelte fel. Zeynep biológiai szülei mindketten élnek, ám jó neveltetése érdekében nevelőszüleinél él. Biológiai édesanyja takarítónő nevelőszüleinél, biológiai édesapja építőmunkás. A sorozat Zeynep titkos életét, biológiai szüleinek a lányuk elvesztésétől való félelmét mutatja be. A dolgok tovább bonyolódnak, amikor Zeynepnek választania kell Mehdi (aki tetszik neki) és a magas társadalmi réteghez tartozó Faruk  között.

Producer: OGM Medya, rendező: Çağrı Bayrak és Murat Öztürk, főszereplők: İbrahim Çelikkol és Demet Özdemir

Forrás: Akıncı Facebook oldal

Úgy gondolom, bőven van választási lehetősége annak, aki az elkövetkező időben el szeretne merülni a török sorozatok világában. És ha ez még nem lenne elég, a végére hagytam egy igazi különlegességet. Ez nem más, mint a 2021. január 1-jén az ATV-n indult Akıncı.

Fatih idealista történelemtanár, aki az érettségi napján apja barátjától, Orhantól ismeri meg családjának történetét – hogy apja oszmán katona volt, akit meggyilkoltak. (Az „akıncık portyázók az Oszmán Birodalom hadseregének előcsapatai voltak. A háborúban fő szerepük az volt, hogy elővédként lépjenek fel a fronton, és gerillataktika alkalmazásával demoralizálják hadsereget, és zavart és sokkos állapotba hozzák őket.) Ez a szent kötelesség, amely évszázadok óta tart, most Fatihn keresztül is folytatódik tovább. Nappal történelemtanár, éjjel pedig Akıncı. Orhan segítségével Fatih háborút indít az országát fenyegető bűnöző alvilág ellen. Nergis sikeres újságíró, aki akkor kerül közel Akıncıhez, amikor a férfi megpróbálja megmenteni az életét egy küldetés során. A történet harmadik fontos szereplője Cüneyt rendőr, aki Akıncı után nyomoz, és szerelmes Nergisbe. Így létrejön egy szerelmi háromszög. Hogy még jobban bonyolítsuk a helyzetet, Nergis édesapja, Cevdet az egyik, aki felelős mindazért, ami az országban történik.

producer: NTC Medya, rendező: Veli Çelik, főszereplők: Şükrü Özyıldız, Büşra Develi és Yıldıray Şahinler

Forrás: northamericaten.com

Kollár Kata – Türkinfo


1 COMMENT

Comments are closed.