Yoğurtlu ıspanak salatası (joghurtos spenótsaláta) – Szegedi Ági

DSC_0763Hozzávalók:

1 csomag mirelit spenót (nem püré!) v. 50-60 dkg spenótlevél
1 nagy pohár (4dl) görög v. török joghurt (ha nem ilyen, jól csöpögtessük ki a levét)
4 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj v. 4ek étolaj
Só, bors, őrölt pirospaprika

A spenótot alaposan megmossuk, felaprítjuk nem túl kicsi, de nem is túl nagy darabokra. Ha fagyasztott, természetesen a mosás elmarad, helyette kissé kiolvasztjuk. A fokhagymát összezúzzuk, felét a joghurtba keverjük, amit ízlés szerint sózunk is.

A vajon/olajon ledinszteljük a spenótot, ehhez adjuk a fokhagyma másik felét. Sózzuk, borsozzuk. Kissé lehűtjük, még langyosan összekeverjük a joghurttal. Tetejét tetszés szerint őrölt pirospaprikával hintjük meg. Előételként (meze), köretként, de akár önállóan is fogyasztható.

Afiyet olsun!

2014-10-21
Szegedi Ági / Türkinfo