Világszerte sugárzott utazási műsorral népszerűsítik Törökországot

Forrás: pixabay.com

A brit színész, Larry Lamb és fia, George Lamb Törökország történelmi és kulturális értékeit egy új utazási műsor keretén belül mutatják be a nézőknek.

A Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium közleménye szerint a színészek új műsora a „Törökország: A-ból B-be” címet kapta, és a világ vezető, utazással foglalkozó tévécsatornája, a Travel Channel fogja bemutatni. A tévéadó a világ 74 országban több mint 61 millió néző számára 22 nyelven érhető el, így Nagy-Britanniában, a Közel-Keleten, Európában és Afrikában is látható lesz az adás. A 6 epizódból álló sorozat vetítéséről pontos információk még nincsenek.

Forrás: commons.wikimedia.org

A minisztériumi közleményből az is kiderül, hogy a műsort egy 10 fős stáb 24 nap alatt készítette el, Törökország több részén is forgattak.

Az egyes epizódokban Törökország más-más helyeire kalauzolják el Lambék a nézőket. Bemutatják többek között Isztambul történelmi és kulturális helyeit és a vásárlási lehetőségeket. Ellátogatnak az İzmir tartományban található ókori városba, Epheszoszba, megnézik Hierapolisz hőforrásait Denizliben, Antalya tartomány déli részén Phaselis ókori görög-római város maradványait és még egy hőlégballontúrán is részt vesznek Kappadókia felett. A színészek felkeresik Ankarát és a Fekete-tenger partján fekvő Ordut is, amit szintén bemutatnak majd a nézőknek.

Forrás: pixabay.com

„A program célja, hogy nemzetközi szinten is hozzájáruljon Törökország népszerűsítéséhez” – derül ki a minisztériumi közleményből.

Bár az utóbbi idők konfliktusai negatívan hatottak Törökország turizmusára, úgy tűnik, sikeresen kilábalt belőle. A turisták visszacsábítása az országba pedig azért fontos, mert az idegenforgalom bevételei jelentősen hozzájárulnak az ország gazdaságához.

Forrás: dailysabah.com és yenisafak.com

Kollár Kata – Türkinfo