Véget ért a török társalgási klub

Kép forrása: www.hirmondo.ro

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a török társalgási klubot, amely négy hónapig tartó díjmentes oktatást biztosított a résztvevők számára. Az alkalmanként egy-két órát tartó foglalkozás feltétele az alapfokú angol nyelvismereti készség volt.

A társalgási klub által a jelenlévők elsajátíthatták a nyelv alapjait – ábécé, bemutatkozás, hasznos társalgási mondatok –, nonformális nevelésben részesültek énekek, rajzfilmek, kisfilmek és sok más érdekes módszernek köszönhetően. Buda Babi, aki részt vett a tanulási folyamatban, nagyon élvezte az órákat. Elmondása szerint nem tanult meg folyékonyan beszélni törökül, de egy új életteret ismerhetett meg, belekóstolhatott a török kultúrába, valamint hagyományaikba.

– Valójában nem tudtam minden alkalomra elmenni, viszont nagyon élveztem az egészet. Petekkel még egyszerűbb és szórakoztatóbb volt, odaadó, nyitott személyiség, örülök, hogy megismerhettem közelebbről – mesélte Babi.

Az ingyenes órákat a Heal the earth, reloaded edition projekt ESC-önkéntese, Petek Taykan tartotta, akinek, bár nincs tapasztalata a nyelvtanításban, hamar sikerült megkedveltetnie magát.

Forrás: www.hirmondo.ro