Végéhez érkezett a Türkinfo segítségnyújtó kampánya

Átadta az adományt a Türkinfo Fiatalok Közössége a MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) rehabilitációs központnak.

A Fiatalok Közössége márciusban, a koronavírus kitörése után indította kampányát, melyben tisztítószerek és egészségügyi eszközök vásárlását tűzték ki célul.

A MEREK (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) rehabilitációs központ 52 mozgássérült lakójának gyűjtünk adományt annak érdekében, hogy tisztítószereket vásárolhassunk nekik – mondta a Türkinfo Fiatalok Közössége csoport márciusban a kampányuk elindításakor.

A Magyarországon élő, tanulmányaikat ott folytató török hallgatók felhívása sikeres volt. A tanulók összegyűjtötték az adományozóktól a pénzösszeget, melyet felajánlottak, majd ebből megvásárolták az adományozott tárgyakat, és átadták az intézménynek.

A járvány miatt a látogatók előtt most is zárva tartó intézmény vezetősége és lakói szeretettel vették át azokat. Az intézmény vezetője, Fóris Johanna, köszönetét fejezte ki minden segítő szándékú adakozó részére, továbbá meghívta a Fiatalok Közösségének minden tagját, hogy látogassanak el hozzájuk, amikor lehetséges lesz.

A Türkinfo Alapítvány is szeretne köszönetet mondani minden adományozónak.