Várvédő magyar vitézek és török hódítók az MVM Dome-ban

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes gigaprodukciója

Újabb gigaprodukcióra készül a Nemzeti Színház társulata és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: október 20-án Vidnyánszky Attila rendezésében mutatják be az MVM Dome-ban az Egri csillagok című előadást.

Forrás: Nemzeti Színház Facebook oldala

A Gárdonyi Géza regényéből készült zenés-táncos produkció először a két kulturális intézmény együttműködésével valósult meg 2018-ban. Most a minden eddiginél hatalmasabb térben gyakorlatilag egy új előadás születik majd. A rendkívüli bemutató egészen közel esik Gárdonyi Géza halálának centenáriumához, az író ugyanis 1922. október 30-án hunyt el. Az előadás így az ő emléke előtt is tiszteleg.

Gárdonyi Géza Egri Csillagok regényéből Zalán Tibor készített színpadi változatot. A Főbb szerepekben Horváth Lajos Ottót (Dobó István), Berettyán Nándor ( Bornemissza Gergely), Szulejmán szultán (Bodrogi Gyula), Schnell Ádám (Jumurdzsák), Bartha Ágnes (Czeczey Éva) látható. A koreográfiát Zsuráfszky Zoltán készítette.

Az MVM Dome-ban a mintegy 1800 négyzetméteres játéktéren, több száz fős szereplőgárdával, hatalmas apparátussal és – Székely László tervezésében – teljesen új díszletek között mutatják be az alkotók a produkciót. Az impozáns, összesen 13 500 fémlemezkével borított díszletelemekkel, valamint a kellékekkel és a jelmezekkel 10 kamion érkezik majd az előadás helyszínére a héten, ahol megkezdik az építést, vasárnapra pedig már a helyükön lesznek a látványelemek. Összességében mintegy tíz kőszínházi előadás közönsége, azaz 6359 néző fogja megtölteni a csarnokot, az ülőhelyek mellett tizenkét kerekesszékes hely is kialakításra kerül.

Folytatás

Forrás: www.magyarhirlap.hu