Vajda Annáék ezüstérmesek Törökországban, a Fenerbahce lett a bajnok

hatay-fenerbahceVajda Anna csapata a Hatay ezüstérmes lett Törökországban. A Fenerbahce nagy csatában 68-66-os győzelmet aratott a Hatay otthonában a török bajnoki döntő harmadik mérkőzésén és ezzel 3-0-ra nyerte a párharcot.

A Fenerbahce otthonában lejátszott két szoros mérkőzés után a Hatay csarnokában folytatódott a bajnoki döntő párharc Törökországban. Telt ház fogadta a csapatokat. Coleman triplája vezette fel a mérkőzést, de ezt követően a Hatay akarata érvényesült. Az első negyedben a 15 pontot is elérte a hazai előny. 10 perc játékot követően 28-13-ra vezetett a Hatay. A második negyedet 12-0-val indította a Fenerbahce és ezzel 28-25-re felzárkóztak, így újra nyílttá tették a mérkőzést. 31-31-nél már egyenlő volt az állás, a félidőben pedig 39-33-ra vezetett a Fener. Ezt a játékrészt a félidőig 15 pontig jutó Lavender vezérletével 26-5-re hozták az isztambuliak.

A harmadik negyedben sokáig 3-6 pont között mozgott a Fenerbahce előnye, de a játékrészt Hurst triplája zárta és ezzel 50-50-nél újra egyenlő volt az állás. A záró szakasz elején pedig Öztürk triplájával 53-52-nél ismét vezettek a hazaiak. Összesen a Hatay 11 triplát értékesített ezen az estén. Ez sem volt azonban elég a bravúrhoz. Lavender és Vardarli újra a Fener-t juttatta előnyhöz 57-53-nál. Erre a Hatay még tudott válaszolni, Vajda Anna remekelt, előbb ziccert értékesített, majd távolról is betalált, így 60-57-nél hazai előnyt regisztrálhattunk. A fordulatos találkozón Allie Quigley két hármasa hozott ismét előnyt 63-60-nál a Fenernek és innen a Hatay már nem tudott fordítani. Kicsivel több, mint 1 perc volt hátra, amikor Quigley negyedik triplája is célt ért és ezzel 68-63-ra módosult az állás, lényegében eldöntve a győztes kilétét.

A cikk folytatása>>>

wbasket.hu