Vulkánok földjén

A “tündérkéményekhez” vezet az utunk, a Göreme Völgy vidékére melynek sziklavilágát milliónyi völgyecske szabdalja darabokra.

Törökország sok csodával kecsegtet, de Kappadókia egyedülálló sziklaformációi talán a legismertebbek. Göreme a vidék talán legérdekesebb városkája – egy mély, tufatornyokkal díszített völgyben húzódik meg. Itt utazva hatalmas tűzárkő- és tufakúpok, tornyok között barangolhatunk, amelyeket a természet évmilliók alatt hozott létre, és az ember is több ezer éves jelenlétének nyomait hagyta rajtuk.

Itt egyszerre járunk a természet és a vallásos ember teremtette templomokban. Göreme előnye, hogy a helyiek tudják mi kell a turistáknak. Persze magunk is felfedezhetjük e pazar világot, de jól szervezett csoportos utakon is részt vehetünk.

Az egyik legkellemesebb módja a felfedezésnek, ha madártávlatból csodáljuk meg a tájat, egy csendben és könnyedén lebegő hőlégballon kosarából. De úgy is beutazhatjuk a helyet, mint az első európai felfedezők, vagy a szkíta nomádok, azaz lóháton. Az apró, rejtett, kőbe vájt „kincseket” gyalog és biciklivel is felkutathatjuk, erre sokféle vezetett kirándulás közül választhatunk.

Folytatás >>>

Forrás: vjm.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here