Az ókori Claros a vallási turizmus új központjává vált

Forrás: commons.wikimedia.org

Az İzmir tartomány Menderes körzetében zajló ásatások során került felszínre az ókori görög város, Claros több maradványa is. A szakemberek szerint ez lehet a török vallási turizmus új központja.

Nuran Şahin professzor, a Clarosban folyó ásatások vezetője az Anadolu Ajansı török hírügynökségnek arról számolt be, hogy Clarost először 1907-ben fedezték fel, a feltárások pedig – hosszabb-rövidebb megszakításokkal – az elmúlt 100 évben is folytak. Úgy tartják, hogy a várost az i.e. 13. században alapították, amikor a mükénéiak uralkodtak az Égei-tenger vidékén.

Claros a pogányok központja volt a 4. századig, ezt követően kezdett a kereszténység elterjedni. A történészek és a régészek szerint a város a prófécia három központjának egyike volt.

A legutóbbi ásatások során a mükénéiakra jellemző tárgyak is felszínre kerültek, ezek is azt mutatják, hogy itt jóshely működött.

A városban melegvízű források és babérfák is voltak.

A professzor arról is beszélt, hogy napjainkban is sokan keresik fel az ókori várost, főként vallási csoportok. A látogatók többsége nő, akik lábukat mossák meg a templomban található forrásvízben, mert azt remélik, hogy így energiával töltődnek fel.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here