Utazás kisgyerekkel Törökország csodás tájain

Nemrég született gyermekük és utazni is szeretnek? Nem kell feladniuk a nyaralás lehetőségét! Bár kisbabával utazni eléggé kalandos vállalkozásnak tűnhet, azért nem lehetetlen. Amikor meglátják gyermekük arcán a mosolyt, melyet annyira szeretnek, egy olyan helyen, ahol eddig csak kettesben jártak – az minden pénzt megér!

Azért azt ne felejtsék el, hogy kisbabával utazni mégis csak más, mint egyedül. Epheszosz a föld egyik legcsodálatosabb ókori városa, de nem az a hely, ahová egy 2 éves gyerekkel el lehetne utazni. A legjobbak azok a helyek az ilyen kisgyerekes családok számára, ahol minden szükséges segítséget megkaphatnak a szülők, ha a gyermekük beteg lesz, vagy netán elfogy a pelenka, esetleg a gyerek csak az almalevet issza meg és mindenképpen meg akar a szülő győződni arról, hogy 100%-os gyümölcstartalmú az az ital, és még sorolhatnánk.

Ha idei nyaralásuk tervezésénél járnak, és nem szeretnék gyermeküket a nagyszülőkre vagy babysiterre bízni, ajánlunk önöknek 5 olyan törökországi helyszínt, amelyek közül bátran választhatnak!

Kappadókia

Ahhoz, hogy gyermeküket elkápráztassák, a legjobb, ha a világon egyedülálló felszíni formáiról ismert Kappadókiába utaznak velük. Ez egy olyan mesebeli táj, ami biztos, hogy rabul ejti őket, és bár nem biztos, hogy velük is részt kell venni egy kora reggeli hőlégballonos utazáson (főleg, ha nagyon izgága gyermekük), de hajnalban fel lehet kelteni őket és együtt nézhetik, ahogy több ezer hőlégballon emelkedik fel az égbe. Ez egy olyan látvány lesz, amit biztosan sosem felejtenek el.

Ezenkívül Kappadókiában minden megvan, amire a családnak szüksége lehet. Egy jól kiépített turisztikai központ, ahol mindenféle kategóriájú szálloda megtalálható, vannak orvosok, jól felszerelt kórházak és a nagyobb városok viszonylag közel vannak egymáshoz. A Göreme Szabadtéri Múzeumhoz közel is több szálláshely található, így ha séta közben a gyermekük elfárad, nemsokára már a szálláson lehetnek, ha szükséges. Ez egy tökéletes választás!

Eskişehir

Sokan nem gondolták volna, hogy Eskişehir is felkerül erre a listára. Pedig ez a város is egy jó hely kisgyerekkel való utazásra. Eskişehir az újonnan épült autópályáknak köszönhetően könnyen és viszonylag gyorsan elérhető mind Ankarából, mind Isztambulból. Sőt a vonatközlekedés is nagyon jó, és melyik kisgyerek ne szeretné a vonatokat?

Ez is egy jelentősebb város, így itt is minden megtalálható, ami kisgyermekes családoknak szükséges. Azt is tudni kell Eskişehirről, hogy fiatalos, lendületes település, sokban különbözik Törökország nagy részétől. A Porsuk folyó mentén sétálva, teát kortyolgatva a gyermekeknek sem kell unatkozni, mert lépten-nyomon játszóterekbe botlik az ember, némelyik elég nagy ahhoz, hogy a különböző korosztály is külön játszhasson.

Természetesen, amiért ezt a várost ajánljuk kisgyermekes családoknak, az a Sazova Park, ahol egy mesebeli kastély áll, ami igazán varázslatos. A park azonban nem csak a gyerekeket bűvöli el, de a felnőttek is szívesen térnek be valamelyik kávézóba, hogy pihenjenek kicsit, amíg a gyerekek a kastély körül szaladgálnak.

Isztambul

Oké, ez könnyű! Isztambul egy fantasztikus város, tele van parkokkal és játszóterekkel. Európában a legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtja. A gyerekek imádják a hajókázást, de inkább a félórás hajóútra fizessenek be, mert az egésznapos Boszporusz túra fárasztó lehet nekik. A túra alatt majszolhatnak simitet és nézhetik a hajó körül keringő, zsákmányra vadászó sirályokat. Ez biztos nagy élmény lesz számukra.

Ezenkívül Isztambulban található a Vialand nevű élménypark, amely egésznapos kikapcsolódást nyújt az család minden tagjának.

Sok isztambuli étterem speciális szolgáltatásokat is biztosít a családok számára, vannak gyermekjátékok az étterem mellett, és néhány helyen a személyzet vigyáz a gyerekekre, amíg a szülők befejezik az evést. Isztambul kiváló hely a családi együttlétekre, és biztosak lehetnek benne, hogy egy idő után gyerekük megkérdezi majd, miért nem térnek vissza ide minden évben.

Antalya 

Korábban minden évben Antalyában nyaraltak all-inclusive ellátással, miért ne lehetne ezután is! A legtöbb üdülő családok számára is ideális, mégha kicsi a gyerek akkor is. A tengerparti üdülőhelyek nagy része animációs programokkal várja minden nap a gyerekeket. Lehet várat építeni, labdázni és a különböző csúszdák, gyermekmedencék is kitűnő szórakozást biztosítanak számukra.

Amíg a gyerekek az animátorok felügyelete mellett játszanak, önöknek nincs más dolguk, mint üldögélni, pihenni a medence partján, vagy megmártózni a tengerben és olyan szolgáltatásokat (pl. hamam, masszázs stb.) igénybe venni, amelyekre egyébként nincs idejük.

Bodrum / Marmaris 

Antalyához hasonlóan a bodrumi és marmarisi tengerpartok és medencék is felülmúlhatatlanok. Ami még különleges Bodrumban és Marmarisban (a két város kb. 2 órára van egymástól): a belváros. Ha egy másik családdal együtt utaznak nyaralni, akkor minden este más vigyázhat a gyerekekre, míg a többi felnőtt el tud menni a városba vacsorázni vagy szórakozni. Ebben a két városban az éjszakai élet – különösen nyáron – pezsgő, az ételek helyi alapanyagokból készülnek és nagyon finomak. Ahelyett, hogy Antalyába pihennének, utazzanak el Bodrumba, hogy egy csodás napot tölthessenek el ott gyermekükkel!

Forrás: Home Turkey

Kollár Kata – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here