Ugorjunk egyet az időben! Isztambul 1919

Kép forrása: youtube

Végre láthattunk néhány jelenetet a 2022. március 3-án nézők elé kerülő új Netflix-alkotásból, melyet nagy várakozás előz meg. A történet alapja Charles King: Midnight at the Pera Palace című könyve. A film címe is ugyanez: Pera Palas’ta Gece Yarısı, azaz Éjfél a Pera Palace-ban.

Egy lány a csodálatos és legendás isztambuli hotelben száll meg. Éjfélkor valami történik, és 1919-ben találja magát. Csodabogár lesz a többiek szemében, ám ő élvezi a helyzetet. A gyönyörű ruhák, a sokatlan környezet és izgalmas korszak elvarázsolja.
Az Oszmán Birodalom utolsó időszakában járunk. A főhős a Mustafa Kemal Atatürk által szervezett politikai csoport tagjainak közelében találja magát. Izgalmasan hangzik, ugye? Ráadásul lenyűgöző környezetben járnak szereplőink: a hotelben, mely legendás arról, hogy Agatha Christie ott írta több regényét is, és az Orient Express előkelő vendégei ott szálltak meg.

A könyvet Elif Usman írta át forgatókönyvvé, a rendező Emre Şahin, akinek nem ez az első oszmán korban játszódó filmje. A szereplők közül biztosan sokan ismerik Hazal Kayát (Feriha, Aşk-ı Memnu), Selahattin Paşalıt pedig nemrégen láthattuk a szintén netflixes Aşk 101-ben.

Erdem Éva – Türkinfo