Trópusi pillangó központ nyílt Gaziantepben

A Gaziantepi Állatkert méreteinek és a benne található változatos állatfajoknak köszönhetően a világ legnagyobb állatkertjeinek egyike. A közelmúltban egy új szárnyat nyitottak meg benne, mégpedig egy trópusi pillangó központot.

Amióta az állatkert 2001-ben megnyílt a Burç erdőben, több újdonsággal is megörvendeztette már a látogatókat. Most az új központban az Indonéziából és a Fülöp-szigetekről származó 120 különböző pillangófaj 20000 példányát csodálhatják meg az ide érkezők. A trópusi pillangó központ kiváló helyet biztosít a pillangók számára. Két hónap múlva pedig már többféle hüllővel is találkozhatnak majd itt a látogatók.

Gaziantep polgármestere, Fatma Şahin az Anadolu Ajansı török hírügynökségnek elmondta, hogy minden évben kitalálnak valami új projektet, mint például a szafari park, ahol az emberek megnézhetik, hogyan élnek együtt a különböző állatok. A pillangó központban olyan körülményeket hoztak létre, amelyek tökéletesen megfelelnek ezen ritka lepkéknek. Az újdonságok bevezetését pedig mindaddig folytatják majd, amíg az a látogatók érdeklődését felkelti.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo