Törökországra vonatkozó postai díjszabások 2018-ban

A Magyar Posta Zrt. honlapján megtalálható az érvényes nemzetközi postai díjszabás tájékoztató, az igényelhető többletszolgáltatások, valamint a levél és a csomag méretére, súlyára vonatkozó tájékoztató is. De hogy ne kelljen a kereséssel bajlódni, kigyűjtöttük azokat az információkat, amelyekre szükségünk lehet, ha Törökországba szeretnénk küldeményt feladni.

A levélküldemények esetében a fizetendő díj attól függ, hogy a küldemény európai vagy Európán kívüli országba kerül küldésre. Az ehhez kapcsolódó táblázat itt érhető el:

A nemzetközi postacsomag, Európa+ csomag, MPL Standard Europe és EMS gyorsposta esetében a díjakat zónánként határozzák meg. Törökország a 3. zónához tartozik. A díjak az alábbi táblázatból olvashatók ki:

Az igényelhető többletszolgáltatásokra, maximum méret- és tömeghatárokra, valamint átfutási időkre vonatkozó tájékoztató pedig itt található:

Ha már minden fontos információ a rendelkezésünkre áll, a címzést se felejtsük el! Jó tudni, hogy a Törökországba címzett levelek, csomagok esetében a címzés eltér a Magyarországon megszokottól:

A nemzetközi küldemények címzésénél a címzett adatait a következő sorrendben kell feltüntetni:

  • címzett neve, elnevezése
  • közterület neve, házszám, és ha van a lépcsőház száma, emelet és ajtószám
  • irányítószám, település neve (egy sorba)
  • ország neve (magyar nyelven kell feltüntetni, de a nemzetközi küldeményforgalom zökkenőmentes biztosítása és a sikeres kézbesítés elősegítése érdekében célszerű angol nyelven is).

Kollár Kata – Türkinfo