Törökországban készülnek megyénk versenyzői

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Törökországban készülnek az evezősök, ahol számos megyei versenyző is résztvevője az edzőtábornak. Az ottani viadalok a hazai válogatóra alakítják ki a mezőnyt, az első körön már túl is vannak a sportolók.

Az edzőtábor helyszíne a törökországi Köyceğiz, ahol a szövetség beszámolója szerint eleinte három napon át evezhetetlen volt a víz, csak szárazföldi munkát végeztek a sportolók, a csapat er­go­méterezett, súlyzózott, futott, spin­ningelt. Ezután kegyesebb volt az időjárás, délelőtt és délután is tudtak evezni, de előfordult, hogy csak rövidített programot végeztek vízi munkában az eső vagy a hullámok miatt.

Nagy a tét Köyceğizben, hiszen a verseny a március 21-i hazai válogatóra szűri meg a mezőnyt, ahol a Törökországba meghívottak közül csak az első helyezettek állhatnak majd rajthoz az adott egységben. A szövetség célja, hogy azon a megméretésen már olyan kis és speciális egységek induljanak el, amelyek jó eséllyel pályáznak az európai olimpiai pót­kva­lifikációra és az Európa-bajnoki részvételre. Előbbi viadalt majd április 5–7. között rendezik meg, míg az Eb-re április 9–11. között kerül sor – mindkét regattának az olaszországi Varese ad otthont.

Folytatás

Forrás: www.szoljon.hu