A szendvicsek fajtájának és összetevőinek se szeri, se száma. Ezért is ehetünk mindig mást, mégis ugyanazt. Most a savanyú káposztával ismerkedünk.
Hozzávalók
vaj (sótlan,lágyított)
3 db mogyoróhagyma (fehér és zöld részei is)
10 dkg savanyúkáposzta (mosva,szárítva)
1 db alma (hámozott,reszelt)
só
frissen őrölt bors
1/4 csésze majonéz
2-3 evőkanál chiliszósz
2 teáskanál aprított kapribogyó
1 evőkanál kapribogyó (folyékony)
8 szelet rozskenyér
8 szelet kapros uborka
1 evőkanál kapros uborka leve
8 szelet pulykamell felvágott
reszelt sajt
Elkészítés:
A vajat melegítsük fel egy serpenyőben. Adjuk hozzá a mogyoróhagyma fehér részeit, és addig pirítsuk, amíg világosbarna nem lesz. (Kb. 3 perc)
Adjuk hozzá a savanyú káposztát és az almát, majd sózzuk, borsozzuk. Főzzük addig, amíg a káposzta meg nem szárad (Kb.10 perc).
Adjuk hozzá a mogyoróhagyma zöld részét is, és 1 percig főzzük össze a többi összetevővel.
2012-09-07
http://www.mitfozzunkma.hu