Törökország-Oroszország: Magyarország megköszönheti

A Nemzetek Ligája B-divíziójában a török válogatott 3-2-es győzelmet aratott Oroszország ellen a magyarok csoportjában. A gólgazdag mérkőzésen az oroszok a 11. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Kuzjajav beadása után Cserisev az ötösről vette be a hazai kaput. Aztán az első félidő derekán 10 emberre fogyatkozott a szbornaja Szemjonov kiállítása miatt.

Kicsit később egyenlített a házigazda Karaman fejesével. A 32. percben a fordítás is összejött Törökországnak Cengiz Ünder révén.

A második játékrész elején már kétgólosra nőtt a gárdák között a különbség: Cenk Tosun értékesített egy tizenegyest. Az oroszok erejéből végül csak a szépítésre futotta, Karajev beadását követően Kuzjajev köszönt be.

Törökország először nyert a négyesben, míg Oroszország első ízben maradt alul. Ennek az eredménynek mi is örülhetünk, hiszen amennyiben Szoboszlaiék legyőzik Szerbiát, tíz pontjuk lesz, így az élre állnak.

NEMZETEK LIGÁJA 5. FORDULÓ
B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
Törökország–Oroszország 3–2 (2–1)
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion, zárt kapuk mögött. V: Marciniak (lengyel)
Törökország: Günok – Celik (Kabak, 64.), Demiral, Ayhan, Erkin – Yokuslu – Ünder (Türüc, 64.), Tufan (Tekdemir, 86.), H. Calhanoglu (Yazici, 86.), Karaman – Tosun ( I. Kahveci, 80.). Szövetségi kapitány: Senol Günes
Oroszország: Guilherme – Szemjonov, Kudrjasov, Dzsikija, Zsirkov – Kuzjajev (An. Mirancsuk, 70.), Ozdojev, Zobnyin (Fomin, 79.) – Al. Mirancsuk (Ionov, 79.), Zabolotnyij (Jerohin, 70.), Cserisev (Karavajev, 36.). Szövetési kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Karaman (26.), Ünder (32.), Tosun (52. – 11-esből), ill. Cserisev (11.), Kuzjajev (57.)
Kiállítva: Szemjonov (24.)

A csoport állása: 1. Oroszország 8 pont, 2. Magyarország 7 pont, 3. Törökország 6 pont, 4. Szerbia 2 pont

Forrás és videók: nb1.hu