Törökország közel olyan népszerű turisztikai célpont, mint Olaszország

Fotó: Kollár Kata

2014-ben az eddigieknél sokkal több turista utazott Törökországba, számuk elérte a 37 millió főt, így a leglátogatottabb helyszínek listáján megközelítette Olaszországot, mondta el a török kulturális és turisztikai miniszter csütörtökön.

Ömer Çelik miniszter egy interjúban elmondta, hogy Törökország 2014-ben az előző évhez képest 5,5 %-kal több turistát vonzott a régiószerte tapasztalható politikai és geopolitikai válság ellenére.

„2014-ben az országunkba látogató külföldiek száma 34,9 millióról 36,8 millióra emelkedett, ami 5,5 %-os növekedést jelent az előző évhez képest.”

Çelik hangsúlyozta, hogy vannak török állampolgárok, akik Európában élnek és minden évben hazalátogatnak Törökországba, számuk idén várhatóan eléri az 5 millió főt.

„Ha mindezeket figyelembe vesszük, a Törökországba látogatók száma közel 42 millió fő lesz. Ez kiemelkedő eredmény. Jelenleg a hatodik helyen állunk, de haladunk afelé, hogy az ötödik leglátogatottabb ország legyünk”- mondta Çelik.

A Turisztikai Világszervezet (WTO) 2014-es jelentése szerint Törökország a hatodik a legnépszerűbb turisztikai célpontok között Olaszország után, amely az ötödik helyet foglalja el több mint 47 millió látogatójával.

Forrás: Daily Sabah

2015-01-29
Fordította: Kollár Kata – Türkinfo