Törökország független vizsgálatot követel

Kép forrása: www.pikrepo.com

Törökország független vizsgálatot követelt a hatalmas nemzetközi felzúdulást kiváltó bucsai tömeggyilkosság ügyében szerdán.

„A Kijevhez közeli Bucsában és Irpinyben elkövetett mészárlás képei, amelyek bejárták a sajtót, felkavaróak és elszomorítóak az egész emberiség számára” – írta közleményében az ankarai külügyminisztérium.

Az ukrajnai török nagykövetség hétfői Twitter-üzenetétől eltekintve ez volt az első hivatalos reakció a török kormány részéről arra a hírre, hogy holttestek százait találták azokon a területeken, ahonnan az orosz csapatok kivonultak.

A török külügyminisztérium elfogadhatatlannak nevezte ártatlan civilek meggyilkolását, és független vizsgálatot követelt a felelősök megnevezése és bíróság elé állítása érdekében. A tárca hozzátette: Törökország továbbra is azon lesz, hogy az emberiség nevében megálljt parancsoljon az ilyen szégyenletes tetteknek.

Törökország a NATO tagja, és Moszkvával, illetve Kijevvel is jó viszonyban van. Ennek köszönhetően közvetítőként tud fellépni a felek között a konfliktus lezárása érdekében.

Forrás: demokrata.hu