Törökország „erőteljesen” elítéli a „kegyetlen” nizzai támadást

Kép forrása: commons.wikimedia.org

„Erőteljesen elítéljük a ma a nizzai Notre-Dame templomban elkövetett támadást, és részvétünket nyilvánítjuk az áldozatok rokonainak” – reagált a nizzai késes merénylet hírére a török külügyminisztérium.

„Nyilvánvaló, hogy akik ilyen kegyetlen támadást hajtanak végre egy szent helyen, azokat nem inspirálhatja semmilyen vallási, emberi vagy morális érték” – írták, hozzátéve, hogy „szolidaritást vállalnak a francia néppel a terrorizmussal és az erőszakkal szemben”.

Törökország és Franciaország között az elmúlt napokban rendkívül kiéleződött a viszony, miután Recep Tayyip Erdogan török elnök elmebetegnek nevezte Emmanuel Macron francia államfőt, akit muszlimellenes izgatással vádolt, miután Macron egy francia tanár lefejezése után erőteljesebb fellépést ígért a szélsőséges iszlamistákkal szemben. „Mi baja ennek a Macronnak nevezett személynek az iszlámmal és a muszlimokkal? Elmeorvosi kezelésre szorul” – mondta Erdogan, amire a franciák visszahívták nagykövetüket Ankarából, amire Erdogan bojkottot hirdetett a francia árukkal szemben.

Forrás: 444.hu