Törökország: Erdogan már gratulált – bajnok a Basaksehir

Forrás: commons.wikipedia.org

Az 1990-ben alapított, a Török Ifjúsági és Sportminisztérium által működtetett, isztambuli Basaksehir FK történelmet írt, miután vasárnap 1–0-ra megverte a Kayserisport, és egy fordulóval a török Süper Lig vége előtt már bajnoknak tekinthető.

A Galatasaray, a Fenerbahce, a Besiktas, a Trabzonspor és a Bursaspor után a Basaksehir FK lett a hatodik klub a török labdarúgás történetében, amelyik bajnokságot nyert a legfelsőbb osztályban. A minisztériumi csapat sikeréhez elsők között gratulált a közösségi oldalán Törökország államfője, Recep Tayyip Erdogan.

Okan Buruk edző csapata a Süper Lig utolsó előtti fordulójában, a Kayserispor 1–0-s legyőzésével biztosította be a bajnoki címét – az utolsó forduló előtt hét pont a gárda előnye a 2. helyen álló Trabzonsporral szemben. A csapatot olyan ismert játékosok alkotják, mint a 36 éves, 100-szoros brazil válogatott Robinho, a Chelsea-ben is megforduló szenegáli Demba Ba, a Manchester City és az Arsenal korábbi futballistája, a francia Gael Clichy vagy az exliverpooli szlovák Martin Skrtel.

Az 1990-ben alapított, a Török Ifjúsági és Sportminisztérium által működtetett Basaksehir a 2007–2008-as idényben szerepelt először a török élvonalban, amelynek a 2014–2015-ös idény óta tagja megszakítás nélkül. A 2016–2017-es és a 2018–2019-es idényben ezüstérmet szerzett, a két második hely után pedig idén összejött a bajnoki cím is.

TÖRÖK SÜPER LIG
AZ ÉLCSOPORT ÁLLÁSA AZ UTOLSÓ FORDULÓ ELŐTT
1. Basaksehir 69 pont
2. Trabzonspor 62
3. Sivasspor 60
4. Besiktas 59
5. Galatasaray 55

Forrás: www.nemzetisport.hu