Törökök és osztrákok is védik a déli határunkat

Kép forrása: www.pikrepo.com

Ötven-ötven osztrák és török, valamint negyven cseh rendőr érkezik a magyar határ megerősített védelmére egy osztrák lap szerint.

Nem, nem a török hódoltság korába zuhantunk vissza, hogy török, osztrák és cseh erők sorakozzanak fel a déli határ védelmére, annál is inkább, mivel ezúttal mind a magyar oldalon fognak felsorakozni. A Kurier osztrák lap szerint ugyanis osztrák rendőri küldöttség járt nemrég Mórahalmon, akik saját szemükkel is látták, hogy a migránsok köveket, botokat dobálnak a kerítésen át, és egy rendőrautót is megrongáltak.

Osztrák-magyar-szerb hármas megerősített határvédelmi együttműködésről született egy hete megállapodás Bécsben – olvasható az osztrák belügyminisztérium közleményében, amit több osztrák lap is közölt. A közlemény szerint Ausztria, Magyarország és Szerbia a nyár folyamán az eddigieknél is szorosabban együttműködik a határellenőrzésében. Ausztria támogatja a magyar és a szerb rendőrséget egy „embercsempészet elleni munkacsoport” felállításában. Ennek keretében olyan modern eszközöket juttat a két másik országnak, mint hőkamerák, terepjárók, drónok és hőkamerás buszok, amikkel a korábbi közös műveleteket „hatékonyabbá lehet tenni” – írja az Azonnali, amely a közlemény visszhangját is szemlézte.

A Kurier cikke arról is ír, hogy hamarosan 50 osztrák, 40 cseh és 50 török rendőr érkezik majd a határ megerősített védelmére.

Forrás: 168.hu