Törökméz és gránátalma – online kultúrtörténeti vetélkedő

„Törökméz és gránátalma – kalandozások a türk világ múltjában és jelenében” címmel online kultúrtörténeti vetélkedőt szervez a köznevelésben tanuló magyarországi és külhoni diákok számára a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Türk Tanács magyarországi Képviseleti Irodája megbízásából a Geopress Zrt.

„A türk világ legalább 170 millió embert foglal magában a Dardanelláktól az Altáj-hegységig, a Turáni-alföld északi szögleteitől a Földközi-tenger kikötőiig. Egy olyan világ ez, amelyet a nyelvi rokonság, a történelem és a közös jövő kapcsol egybe. Célunk, hogy a vetélkedő során a diákok megismerjék Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán történelmét, hagyományait, kulturális, természeti értékeit és magyarországi kapcsolódásait” – olvasható a szervező intézmény pedagógusoknak szóló felhívásában.

A tudásversenyen 8-13. osztályos diákok indulhatnak 4 + 1 fős csapatokban (4 fő diák + 1 fő felkészítő tanár). A verseny 3 online fordulóból és egy országos döntőből áll, ahova a 4 legjobb csapat jut be. A verseny döntőjébe jutott 4 csapat részesül díjazásban.

A versenyre a honlapon, a csapatregisztráció felületen lehet regisztrálni. A csapatot a csapatkapitány regisztrálja, ő jogosult a csapattagok meghatározására, a felkészítő tanár megnevezésére. Regisztráció után a regisztrált adatokon már nem lehet változtatni. Regisztrálni a regisztrációs időszak kezdetétől az 1. online forduló végéig (2021. április 18-ig) lehet. A döntőn történő részvétel feltétele, hogy a regisztráló diákok csak valós iskolával, valódi (nevezett) csapattagokkal, valamint felkészítő tanárral rendelkezzenek. A döntőn a nevezett csapattagok és felkészítő tanár vehet részt.

További részletek: moderniskola.hu

A vetélkedő youtube csatornája