Török pszichedelikus folk koncert Budapesten: Nasip Kismet Band

Ugye, milyen érdekesen hangzik már a szó is? Hát még a zene! Itt az ideje, hogy Budapesten hallgassanak török pszichedelikus muzsikát.

A szervezők ígérete szerint a modern hangzás és a régi zene ötvözetét kapjuk Hagyományos prillák vegyítve szaxofonnal, miközben lüktet az ütem és a basszus. Transzcendens valóság az Egri csillagok hangulatától a Törökfürdő mélytisztaságán át az isztambuli mainstream diszkó önfeledt eufóriájáig.

Arif Erdem Ocak – gitáros – már egy ideje Budapesten él. Korábban a Seksendört nevű zenekarral zenélt, most egy új formációval a Nasip Kısmet nevű bandával együtt mutatkozik be.

A török pszichedelikus zenei stílusban adnak elő anatóliai dalokat, és a 70-es, 80-as évek legnépszerűbb slágereit. Az együttes minden tagja mély elhivatottsággal muzsikál, hosszú évek tapasztalatával rendelkezik.

Gitárosuk és vokalistájuk Arif Erdem Ocak, dobokon Cem Aksel (a COVID-19 miatti utazási korlátozások miatt ezen a koncerten nem tud részt venni) és Szegő Dávid játszik, szaxofonon és klarinéton Mester Dánielt, basszusgitáron Marcus Lee Egedet hallhatjuk.

Budapesti koncertjükön minden zenekedvelőt szertetettel várnak, hogy bemutathassák ezt az igazán különleges hangulatot árasztó stílust.

A bemutatkozó koncert időpontja: 2020. augusztus 13. (csütörtök) 19:00

Helyszín: MOMkult, Sirály sétány (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Jegyár: 2.000 HUF

Jegyek A MOM oldalán EZEN A LINKEN vásárolhatóak

A koncert Facebook eseménye (emlékeztető kedvéért érdemes bejelölni):

https://facebook.com/events/s/nasip-kismet-koncertplacc/576801886313352/?ti=icl

Arif Erdem Ocak (Törökország):

Egyedi gitástílusát ötvözi a hagyományos török zenével. Ankarában kezdett zenélni 1999-ben, melyet 2015-től napjainkig Budapesten folytat tovább. Több album elkészítésében működött közre mind szólóban, mind zenekarral.

Cem Aksel (Törökország):

Cem Aksel kisgyermekkora óta játszik dobon. Zenészként kívánt dolgozni, ezért félbehagyta egyetemi tanulmányit, és egy svájci jazz iskolába iratkozott be. Több neves jazz muzsikussal, többek között Bülent Ortaçgil gitárossal muzsikál együtt hosszú évek óta. Törökországban rendszeresen szervez műhelymunkákat, és több, mint 100 zenei albumon működött közre.

Szegő Dávid (HU):

A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, majd olyan neves zenészekkel együtt dolgozott  mint Frank London és Stefano di Battista. The Budapest Turnarounds, Bélaműhely Sound Art, és a nemzetközileg is híres Santa Diver Jazz Trio együttesekben játszott dobosként. Zeneszerzőként is dolgozik, így Góbi Rita táncművész-koreográfussal egy perfomanszot hoztak létre, mely 2018-ban Lábán Rudolf díjat nyert.

Mester Dániel (HU):

Kisgyermekkorában kezdett zenélni gitáron, majd klarinéton. Közgazdászként végzett, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián és az amszterdami konzervatórium jazz karán tanult. A zeneszerzőként is ismert muzsikus Magyarországon, az USA-ban, Olaszországban, illetve Hollandiában is díjakat nyert művészetével.

Marcus Lee Eged (HU):

Általános iskolában kezdett hegedülni és furulyázni, majd 12 évesen határozott úgy, hogy basszusgitáros szeretne lenni. A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett zenészként, ezután különböző stílusú zenekar tagjaként is bemutatkozott. Fesztiválokon, sőt színházakban is muzsikált.

Erdem Éva – Türkinfo