Török nagykövet a kamaránál

Kép forrása: dorogimedence.hu

A Török Köztársaság budapesti nagykövete, Gülşen Karanis Ekşioğlu bemutatkozó látogatást tett a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, a diplomata a megbeszélések mellett Esztergom egyik török műemlékét is felkereste.

A nagykövet asszonyt és a török képviselet munkatársait Dr. Szerencsés László elnök, Zoltai Dániel titkár és a kamara tanácsadói fogadták. A diplomata elmondta, maga is a vállalkozói környezetből érkezett, így szívügye a két ország közötti gazdasági kapcsolat előmozdítása.

Dr. Szerencsés László a vendégeknek bemutatta a kamara felépítését, a nagykövet részletesen kérdezett a szervezet működéséről, valamint a duális képzésről.

Az elnök ismertette, hogy a gazdasági élet húszezernél több szereplőjével teremthetnek kapcsolatot a megyében, illetve elmondta; kapcsolataikat felhasználva elősegítik, hogy Komárom-Esztergom megye érdeklődő vállalkozói megismerhessék a Török Köztársaság lehetőségeit.

A küldöttség ezt követően találkozott Hernádi Ádám polgármesterrel és ellátogatott a Öziçeli Hacı İbrahim dzsámiba, mely egykori török birodalom északnyugati irányban található legtávolabbi megmaradt és felújított dzsámija.

Forrás: dorogimedence.hu