Török Kupa: Büntetők után győzött a Konyaspor – videóval

Hiába játszott jobban a Basaksehir, mivel nem tudták belőni a helyzetüket, ez később megbosszulta magát. Nem csak a rendes játékidő, de a hosszabbítás is gól nélkül ért véget, így a tizenegyesek döntöttek, amit a Konyaspor teljesített hibátlanul.

Istanbul Basaksehir – Konyaspor: 0-0 (0-0) Büntetők után: 1-4
Helyszín: Yeni Eskişehir Stadion (Eskişehir) Vezette: Firat Aydinus
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: – ill. Douglas(107.)
Kiállítás: – ill. –

Az első félidőben nagyon kiegyenlített volt a játék, nagy helyzetet egyik csapat sem tudott felmutatni. A játékrész végére a Basaksehir kezdett éledezni inkább, és a 40. percben lehetőségük is volt a gólszerzésre amikor a tizenhatosra érkező passzt jól vette át Edin Visca, de lövése centikkel a kapu mellé ment.

A második félidő már bőven tartott, amikor az 59. percben ismét a hazai csapat került ziccerbe. Mahmut Tekdemir érkezett jól egy beadásra a kapu előtt, de erős fejese a kapu jobb oldala mellett ment el. A 65. percben a Konyaspor is megmutatta magát végre, amikor Omer Sahiner remekül vette át a labdát, majd megindult a kapu irányába. A kapu jobb oldalát célozta meg, amire a kapus még épp odaért. A 80. percben a hazaiaknál Adebayor fejese igazán veszélyes volt, de a vendégek kapusa bravúrral védeni tudott.

Mivel a rendes játékidőben nem született meg az eredmény, hosszabbítás következett, ahol ismét a hazai csapatnak volt a legnagyobb helyzete 102. percben, amikor Cengiz Under próbált meg a hálóba fejelni a felé érkező pontos beadásból. A fejest a kapu jobb felső sarkába szánta, de próbálkozása nem járt sikerrel, mivel a kapus bravúrral védett.

Itt sem tudták eldönteni, hogy ki nyerje meg a trófeát, ezért büntetőpárbaj következett. A Basaksehir csak az első tizenegyesét tudta belőni, a többiek kihagyták a lehetőségüket. A Konyaspor játékosai viszont egyszer sem hibáztak, ezzel pedig ők emelhették a magasba a kupát.

Tovább a videóhoz

Forrás: www.fociklub.hu