Török esték hangulatát idézték meg Szigetváron

Kép forrása: facebook

„Török varázs – Színek, ízek, illatok” címmel tartanak különleges és élményszerű délutáni programot a Zrínyi Várban október 14-én 15.30-tól 17.00-ig. A török esték hangulatát idéző rendezvényen minden érzékszervünkre szükség lesz. Megízlelhetjük a kelet ízeit, közelebb kerülhetünk a török kultúrához, s illatos kávét is kortyolhatunk. Az asztalokon jellegzetes török csemegékkel, édességekkel, rózsavízzel és limonádéval várnak. A kóstolgatás közben a vendégek megismerhetik Borbála és Deli Vid, Kumilla és Delimán tragikus izgalmas szerelmi történetét. A háttérben török zene dallama szól majd, a kastély falait lámpások fénye világítja be.

A vendégek megismerhetik a szépségápolás, tisztálkodás régi titkait is a török fürdők, illatszerek és gyógyítás további különleges részletei mellett.

A kóstolgatás és történet hallgatás közben a távolból magyar vitézek fegyvereinek zaja hallatszik majd – ígérik a szervezők. A Szulejmán-dzsámi előtt ugyanis harci gyakorlatozást tartanak majd hagyományőrzők.

A programon való részvétel egy kávé és sütemény áráért érhető el, illetve regisztrációhoz kötött. Jelentkezni október 7. délután négy óráig lehet a szigetvarivar75@gmail.com e-mail címen.

Forrás: www.bama.hu