Török diákok készítettek menedéket a kóbor állatoknak

Ahogy az időjárás napról napra egyre hidegebbre fordul, az utcán élő négylábúaknak odafigyelő gondoskodásra van szükségük. A délkelet-törökországi diyarbakıri középiskolás diákok ezért házakat készítettek a kóbor kutyáknak, macskáknak, valamint madaraknak.

200 menedéket alkottak meg és helyeztek el a diákok – tanáraik segítségével – az iskola udvarán és a környező parkokban.

A hallgatók ezzel szeretnének példát mutatni az ország többi diákjának, hogy a tél beálltával fordítsanak nagyobb figyelmet az utcán élő kóbor állatokra.

A diákok a házakat saját kezűleg készítették otthonról hozott fából és kartonpapírból. A menedékek nemcsak a téli hidegtől, hanem a nyári tűző napsütéstől is megvédik a kóbor állatokat. Mehmet Can Akay, az iskola igazgatója az Anadolu Hírügynökségnek elmondta, hogy az embereknek többet kellene törődnie a kóbor állatokkal, különösen a tél folyamán.

„Diyarbakırben az időjárás ilyenkor rendkívül kemény, és túlságosan hideg a kóbor kutyák, macskák és madarak számára, ezért megosztjuk otthonunkat velük, és reméljük, hogy erőfeszítéseink mások számára is példát mutatnak” – mondta.

„Ezt a házat azért építettem, hogy a kóbor állatok ne pusztuljanak el a hidegben” – meséli az egyik diák, İrem Yağmur, miközben a kartonból készült menhelyet mutatja.

Egy másik diák, Avşin Cankurt arról számolt be, hogy nagyon szomorú volt, amikor látta az állatokat az utcán elpusztulni a nagy téli hideg miatt, ezért felhívta az állatbarátok figyelmét, hogy mutassanak nagyobb tiszteletet a kóbor állatok iránt.

Forrás: Daily Sabah

Fordította: Lukács Eszter – Türkinfo