Török csirkepörkölt mogyoróhagymával

40 dkg csirkemell filé, 2 db kaliforniai paprika piros és sárga kockára vágra, 15 db mogyoróhagyma, 1 db sárgarépa (apró kockákra vágva), 1 db paradicsom apróra vágva, 2 db burgonya, meghámozva, felkockázva, 2 ek. vaj vagy margarin, 1/2 ek. paradicsompüré, só, bors, chillipaprika (aki szereti), 1 pohár forró víz, 1 ek. tejszín tavukyahni

A vajat vagy margarint felolvasztjuk és addig pirítjuk benne a megtisztított hagymákat és a kockára vágott sárgarépát, amíg enyhén megpirul a felületük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután következnek a zöldségek: burgonya, paprika, paradicsom majd a paradicsompüré. Fűszerezzük sóval, borssal, aki szereti chilivel, majd zsírjára sütjük. Ekkor felöntjük 1 pohár meleg vízzel, belecsorgatjuk a tejszínt és forralunk egyet rajta. Afiyet olsun!

2011-04-16

Klaudia