Tévésorozat készül Jason Goodwin: A janicsárfa című művéből

Isztambulban filmsorozat készül a híres angol író, Jason Goodwin regényéből, „A janicsárfá”-ból.

Goodwin regénye – vagy inkább regénysorozata – az oszmánkori Isztambulban játszódik és egy eunuch nyomozó, Yashim kalandjait meséli el. A regény főszereplőjének az oszmán janicsárság eltörlésével (akiket, az 1830-as években egy nyugatias szemléletű hadtest váltott fel) kapcsolatban kialakult zűrzavarban különféle eseteket kell megoldania.

A producer, Emre Şahin szerint a sorozatot Törökországban fogják forgatni, viszont a forgatókönyv és a forgatás angol nyelvű lesz, ami újdonságot jelent. Şahin, aki élénken érdeklődik a török filmipar iránt, elmondta, hogy a színészek között lesznek törökök és külföldi hírességek is, így lesz az egész valóban nemzetközi. Şahin egy hollywoodi sztárt szeretne felkérni a főszereplő eljátszására.

A sorozat forgatókönyvírója Stephen Thompson, akinek nevét a nézők a „Sherlock” című sorozatból ismerhetik. A sorozat első évada tíz, 40 perces részből áll, és összesen öt évadot terveznek belőle.

A producer ezzel egyidőben egy másik tévésorozaton is dolgozik, melynek fő témája az oszmán történelem.

A sorozatot a Los Angeles-i székhelyű Red Arrow Entertainment Grouphoz tartozó Karga Seven Pictures készíti, melynek társalapítója Emre Şahin. A Karga Seven Pictures 2017. januárja óta működik Isztambulban. Az Endemol Turkey (2014) után ez a második nemzetközi filmgyártó cég, amely a török filmiparba belép.

 Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo