Szijjártó Péter: Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengés utáni mentésben

Kép forrása: www.pikrepo.com

A jelenlegi adatok szerint Törökországban 912-en, Szíriában pedig 380-nál is többen haltak meg.

Közel hétszáz ember meghalt és több ezren sérültek meg a Reuters szerint a hétfői, Törökországot és Szíriát sújtó, 7,8-as erősségű földrengés miatt. A földmozgás következtében, amelynek epicentruma Gaziantep közelében volt, számos épület összedőlt. A romok alatt jelenleg is kutatnak a túlélők után.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, óriási földrengés rázta meg Törökországot, több száz ember halt meg. Az esettel kapcsolatban megszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki azt közölte, hogy 50 fős magyar mentő-kutató egység indul el Törökországba.

Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengést követő mentésben, így amennyiben a helyi hatóságok ezt igénylik, akkor ötven fős egység indul azonnal útnak, hogy segítse a túlélők utáni kutatást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

A MINISZTÉRIUM KÖZLEMÉNYE SZERINT A TÁRCAVEZETŐ AGGODALMÁT FEJEZTE KI A TÖRÖKORSZÁGBÓL ÉRKEZŐ HÍREKKEL KAPCSOLATBAN, AMELYEK SZERINT TÖBB SZÁZAN VESZTETTÉK ÉLETÜKET, S EZREK SÉRÜLTEK MEG A TÍZ TARTOMÁNYT IS MEGRÁZÓ FÖLDRENGÉSBEN.
Törökország, a török nemzet Magyarország és a magyar nemzet barátja. Természetes, hogy ebben a bajban is török barátaink mellett állunk, és segítünk, amiben tudunk
– szögezte le.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu