Szalaiék egyenlítettek a Besiktas ellen, de a győzelem elmaradt

A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Szalai Attilával felálló Fenerbahce 1–1-et játszott a Besiktas otthonában.

TÖRÖK SÜPER LIG
31. FORDULÓ
Besiktas–Fenerbahce 1–1 (D. Vida 48., ill. Tufan 89.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ugyan a zárt kapuk miatt a félelmetes hazai közönséggel ezúttal nem kellett megküzdenie a Fenerbahcének a Besiktas otthonában, de a vendégek és válogatottunk védője, Szalai Attila nem unatkozott így sem, hiszen a karmester Adem Ljajics (volt Inter, Roma, Torino, Fiorentina), a szélső Rasid Gezzal (Lyon, Fiorentina, Monaco, Leicester City) és főleg az őserő támadó, Vincent Aboubakar (Porto) adott neki elég munkát.

Főleg utóbbival gyűlt meg rendszeresen a baja, de gólt mégsem Aboubakar, hanem a sokszoros horvát válogatott bekk, Domagoj Vida szerzett, miután Gezzal beadása átszállt Szalai feje fölött, a Bayern München volt szűrője, Luis Gustavo pedig rosszul fogott embert.

Aboubakar két helyzeténél is nagy bravúrral védett Altay Bayindir kapus, közel hetven százalékban a hazaiaké volt a labda, nagyon nem ment tehát a Mesut Özilt nélkülöző Fenernek. Egyedüli gólveszélyt egy José Sosa-szabadrúgás jelentett, de fogta a lövést a jobb felső előtt a hazai kapus – Sosáért 2017-ben a Milan 7.5 millió eurót fizetett, éppen a Besiktasnak.

Szalai nagyot mentett Aboubakar közeli lövésénél a hajrában, és ennek akkor lett igazán jelentősége, amikor a csereként beálló Ozan Tufan egyenlített. Sőt, Szalai fejese után Luiz Gustavo és Tufan is gólt lőhetett volna, de mindkettejüket blokkolták, Tufan a ráadásban egy másik ziccert is elpuskázott. 1–1

A Besiktas előnye maradt öt pont a harmadik helyen álló Fener előtt, és egy fordulóval kevesebbet játszott, az előnye a második helyen álló Galatasaray előtt pedig három pont. A török bajnokságban 21 csapat szerepel, 42 fordulós a pontvadászat.

Forrás, videók és részletes összefoglaó: www.nemzetisport.hu