Sűrű zöldségleves török recept alapján: nézd, mennyi minden kerül a fazékba

Kép forrása: femina.hu

A krémes, sűrű török zöldségleves sokféle hozzávalóból áll.

Ebbe a sűrű, török zöldséglevesbe minden földi jó belekerül, így különösen jól fog esni a hűvösebb, esős napokon. Házilag főzött alaplével vagy szintén házi leveskockával ízesítsd, így felesleges adalékanyagokat sem kell használnod hozzá. A citromot mindig a végén add a fazékba, különben sokkal nehezebben puhulnak meg a savas közegben a hozzávalók.

Török zöldségleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 20 dkg vörös lencse
  • 2 krumpli
  • 2 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A répát hámozd meg, szeleteld fel. A póréhagyma leveleit vágd le, a szárát vágd karikákra. Add őket a hagymához, és pirítsd egy-két percig. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, a fokhagymát vágd szeletekre. A vörös lencsét öblítsd le. Add ezeket is a répás keverékhez, forgasd össze, öntsd fel alaplével, szórd meg őrölt köménnyel, kurkumával, sóval és borssal, és lefedve főzd 30 percig. Amikor minden megpuhult, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén savanyítsd egy citrom kifacsart levével.

Foprrás: femina.hu