Súlyos büntetés: döntöttek a török focibírót kegyetlenül megverő klubelnök sorsáról

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Ankaragücü elnökét örökös eltiltással sújtotta a Török Labdarúgó Szövetség, miután a klubvezető brutálisan leütötte Halil Umut Meler bírót a Rizespor elleni bajnoki meccs után.

A török bajnokságokat kedden azért függesztették fel, mert az 1-1-es eredménnyel végződött Ankaragücü-Rizespor mérkőzésen a hazai csapat elnöke, Faruk Koca berohant a pályára és durván arcon ütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de azóta már kiengedték. A magyar védő, Mocsi Attila sérülés miatt nem volt a Rizespor keretében, a lelátóról nézte végig a találkozót, a botrányos esetnél pedig már a kispad mellett állt, ám a tömeg miatt nem látta az ütést.

Meler, aki szerint Koca halálosan megfenyegette, sejtelmesen beszélt a jövőjéről, szavaiból akár arra is lehet következtetni, hogy többé nem vezet futballmérkőzést.
Örökös eltiltással sújtották az őrjöngő klubelnököt

A botrányosan viselkedő klubelnök mellett két embert vettek őrizetbe, Koca pár órával a letartóztatását követően lemondott posztjáról és elnézést kért a játékvezetőtől. Az Ankaragücü elnöke azonban hiába bánta meg a tettét, a Török Labdarúgó Szövetség örökös eltiltással sújtotta a klubvezetőt, aki soha többé nem vállalhat semmilyen szerepet a török labdarúgásban.

Forrás: www.origo.hu