Bemutatjuk az új török sorozatot: Remények földje

A tévések nagy találkozóját, a NATPE konferenciát június 25–27. között rendezték meg Budapesten, ahol gyártók és vásárlók találkoztak a világ minden tájáról azért, hogy megismerjék az új tévés produkciókat. Több, mint 160 gyártó és produkciós cég árulta termékeit, és 470 vevő képviseltette magát a vásáron.

A török sajtó folyamatosan figyelemmel kísérte, hogy az egyes cégek és csatornák melyik teleregényt viszik bemutatni a vásárra, ahol végül közel harminc sorozat került forgalomba.

A Türkinfo is beszámolt már arról, hogy Törökország jelenleg a világ második legnagyobb tévésorozat-exportőre az Egyesült Államok mögött: 156 országban sugározzák és 500 millióan nézik a török műsorokat. Így nem csoda, hogy újabb adás-vételek köttettek a vásáron.

A TIMS & B filmgyártó cég a sajtón keresztül számolt be arról a hírről, mely a magyar nézők érdeklődésére is számot tarthat: 18 ország vette meg a Bir Zamanlar Çukurova (Egykor régen Çukurova) című drámát, mely üzletet óriási sikerként könyvelnek el. Európából – Magyarországon kívül – Szlovénia, Románia, Bosznia-Hercegovina, ezenkívül Üzbegisztán, Közép- és Dél-Amerikából pedig további 13 ország szerepel a vásárlók között.

forrás: atv

Immár azt is tudjuk, hogy a sorozatot a TV2 kezdi el vetíteni 2020 januárjában, és a címe: Remények földje. A szinkronizálásban részt vett többek között: Kovács Nóra, Galambos Péter és Szatory Dávid.

Bemutatjuk a sorozatot, melynek magyar sikerét már ma meg tudjuk jósolni, hiszen minden van benne, ami népszerűvé teheti: dráma, szerelem, intrika, szép lányok és fiúk, gazdagság, gyönyörű ház. A történet alapja az 1978-ban készült Mennyei napok (Days of Heaven) című amerikai filmdráma, melynek leírását elolvasva valóban egyezik az első évad első részével. A folytatás azonban már máshogyan alakul.

forrás: datafilm

A film középpontjában egy fiatal férfi (Uğur Güneş – Yılmaz szerepében) és szerelme (Hilal Altınbilek – Züleyha szerepében) állnak. Már éppen házasodni készülnek Isztambulban, amikor egy tragikus baleset miatt szökni kényszerülnek, és a lehető legmesszebbre, Adanába menekülnek vonattal. A környék nagyhatalmú családjának birtokában lévő Yaman farmon kapnak munkát, ahol hamar megmutatkozik, hogy a földeken való munka nem nekik való, és a férfi sofőr, a lány szobalány lesz. Testvérpárnak adják ki magukat, hogy ne kérjenek tőlük személyi okmányokat, ha összeházasodnának.

A családfő (Murat Ünalmış – Demir szerepében) beleszeret a gyönyörű fiatal lányba, akit feleségül is kér miután eltünteti az útból a lány szerelmét. Mert bizony hamar fény derül a titokra, és Yılmaz börtönbe kerül. A farmházat irányító édesanya (Vahide Gördüm Perçin – Hünkar szerepében) pedig mindent megtesz azért, hogy ez a házasság létrejöjjön.

forrás: atv

A produkció számos más elemében is eltér az eddig megszokottaktól: egy különleges városban – Adanában – és egy különleges korszakban – a hetvenes évek Törökországában – játszódik.

Nem egy nagyváros, hanem egy farm a fő színtér, ahol óriási területen termesztik Adana legfőbb termékét, a narancsot. Megismerhetjük a vidéki város embereit, a farm tulajdonosainak, és a nekik dolgozó házi cselédek, mezőgazdasági dolgozók – általában nem könnyű – életét. Nem utolsó sorban pedig átfogó képet kaphatunk a helyi török szokásokról egy-egy esküvő, ünnep, vagy gyermekszületés bemutatása révén, mely igen érdekes lehet a magyar nézők számára is. A török konyha kedvelői is sok mindent tanulhatnak, a ház szakácsnője remek ételeket készít a film során. Mindezt nagyon szép képekkel illusztrálva, remek zenével kísérve mutatják be a készítők.

forrás: atv

Remekül játszanak a szereplők is, akiknek a nagy részét már más filmekből is ismerhetünk. Magyarországon talán legismertebb az anya, aki a Szulejmán című sorozatban – a negyedik évadtól – az idősebb Hürrem szultánát alakította.

Sokak kedvence volt bizonyára a Végtelen szerelem (Kara Sevda) sorozatban Ayhan figurája. Az őt alakító Kerem Alışık most Fekeli figuráját játssza, aki nagyon hasonlít korábbi híres szerepére: börtönben ismerkednek meg Yılmazzal, és patrónusa lesz a fiatal fiúnak. Mindkettőjüknek nyomós oka van arra, hogy megkeserítsék a gazdag, befolyásos Yaman család életét.

A sorozat rendkívüli sikert élvez Törökországban. Eddig egy teljes évadot láthattak a nézők. Nézettsége rekordokat döntöget, folyamatosan dobogós minden héten. Meg is érdemlik a gyártók a sikert, óriási erőfeszítéseket tesznek: 8 hónapon át, 450 munkatárs építette fel az óriási területet elfoglaló 70-es évek Adanáját, és a farmházat. A forgatás során minden részletre ügyeltek: a korhű ruhákra, autókra, üzletekre és az akkori szokások pontos bemutatására.

A bemutatkozó videóban látható a szép környezet, és a legfőbb szereplők is.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here