10 hónap börtönbüntetésre ítélték Çağatay Ulusoyt, a magyar nézők egyik kedvenc sorozatsztárját

2019. május 15-én született meg az ítélet, mely alapján Çağatay Ulusoy és Gizem Karaca színészeket, valamint Cenk Eren énekest „kábítószer-használat” vádjával 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A három vádlott elleni ítélet egy persorozat részeként született meg. Egy 2013. januári razzia során tartóztattak le 34 embert, közöttük több hírességet. A vádlottakat őrizetbe vették, később azonban szabadon engedték a nyomozás és a per idejére. A tavalyi, 2018. májusi bírósági döntés alapján, a vád „kábítószer-használat és -kereskedelem” volt, és el is ítélték őket, személyenként 4 és 18 év közötti szabadságvesztésre. Azonban akkor még lehetőségük volt fellebbezésre.

Çağatay Ulusoy kijelentette, hogy nem szállított soha kábítószert senkinek. „A környezetemben sok ember használ marihuánát. Abban az időben az Emir’in Yolu (Emir úton) című sorozatot forgattam, pszichikai és lelki problémáim voltak. Ugyan használtam kábítószert, de soha nem szállítottam semmilyen drogot senkinek” – nyilatkozta vádlottként.

A mostani döntés a vádat és a büntetést is enyhítette a három vádlott esetében. Mindhármukat 10 hónap börtönbüntetésre ítélték jogerősen, azonban a bíróság egy év próbaidőre felfüggesztette annak végrehajtását.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here