Sárkány, törpök és török hódítók – fantasy novellák születtek a hódoltság koráról

Írta: Ádám Rebeka Nóra

1526, 1598, 1686 – három fontos dátum a történelmi Magyarország területén folyó, keresztények és muszlimok közti civilizációs harcban. De mi történik, ha elképzeljük, hogy a küzdő feleket mágia is segítette? Erről is szól a Félhold – Bakodi Péter nemrég megjelent fantasy novelláskötete.

Félhold – ezt a címet viseli Bakodi Péter nemrég megjelent fantasy novelláskötete. A könyv a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) gondozásában látott napvilágot,s egy becsületkasszás adománygyűjtés keretein belül vásárolható meg.

Forrás: Batthyány Lajos Alapítvány Facebook oldala

A befolyó összeget teljes egészében a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára ajánljuk fel – áll a BLA beharangozójában.

A török hódoltság 150 éve

1526, 1598, 1686 – három fontos időpont a történelmi Magyarország területén folyó, keresztények és muszlimok közötti civilizációs harcban. A mohácsi katasztrófa, majd Győr és Buda visszavívása ennek a küzdelemnek három különböző pontján önmagukban is érdekesek –de mi történik, ha elképzeljük, hogy a küzdő feleket a mágia is segítette?

A kötet a török hódoltság 150 évét dolgozza fel három novellában, merítve a magyar és az anatóliai folklór, valamint a klasszikus fantasy műfaj eszköztárából.

Folytatás: mandiner.hu