2 csokor rukola (ha dobozzal vesszük, akkor egy)
2 db paradicsom, vagy 2 marék koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
3 ek. olívaolaj
A megmosott, lecsepegtetett rukolát tálba tesszük. Törökországban, velünk ellentétben, összeaprítják a salátaleveleket, ez vonatkozik erre is. Mivel kint elég nagy levelű rukolát láttam a piacon, érthető is, ám itthon olyan apró levélkék voltak a dobozban, hogy ez a művelet szükségtelennek bizonyult.
A paradicsomokat cikkekre vágjuk, ha pedig koktélparadicsomot használunk, azokat félbe. A fokhagymát összezúzzuk, kifacsarjuk a citrom levét, majd ezeket összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat is, végül sózzuk. Egyéb fűszert nem igényel, hisz a rukolának önmagában is kissé borsos, csípős íze van.
A dresszinget összeforgatjuk a zöldségekkel és már tálalhatjuk is. Ez a saláta, jellegénél fogva, halételek legjobb kiegészítője.
Afiyet olsun!
2014-10-31
Szegedi Ági / Türkinfo