Rendhagyó irodalmi séta Debrecen belvárosának hangulatos terein

A színházi szezonzárás nélkülözhetetlen kulturális eseményévé vált az Irodalom Éjszakája Debrecenben.

Az elmúlt évek sikere után a város és a világirodalom negyedik alkalommal adnak egymásnak formabontó módon találkozót június 16. és 18. között. Az esték folyamán 25 ország 25 szerzőjének művéből a Csokonai Színház színészei olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, különleges belvárosi helyszíneken. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: SZIGETEK. A 2022-es Irodalom Éjszakája díszvendége Ukrajna – közölte a Csokonai Színház. 

Forrás: www.debrecen.irodalomejszakaja.hu

Varga Klári évek óta a programsorozat elkötelezett híve, a színművész népszerűsítette már a lengyel, a szlovén, az osztrák irodalmat is az elmúlt évek estéin. „Az Irodalom Éjszakája számomra igazi intellektuális kaland.

Randevú 25 szerzővel, 25 kultúrával.

Mindegyik belesodor a maga világába, és külön fűszere ezeknek az estéknek, hogy mindez személyes hangvételű. Mintha a barátainkkal egy kávézóban, vagy a kert végében beszélgetnénk” – avat be az irodalmi esték titkába a színművész.

25 ország 25 szerzőjének művéből a Csokonai Színház színészei olvasnak fel részleteket az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő, különleges belvárosi helyszíneken.

JÚNIUS 17.

TÖRÖKORSZÁG – Orhan Pamuk: A pestis éjszakái – Csikos Sándor – Debreceni Református Kollégium udvara

Forrás és folytatás

Részletes programok: www.debrecen.irodalomejszakaja.hu