Putyin beszéde után az orosz lakosság minden repülőjegyet elkapkodott

Kép forrása: hu.wikipedia.org

Délutánra már elkeltek az isztambuli és jereváni repülőjáratokra kapható jegyek is.

Elképesztő mennyiségű ember próbál elmenekülni Oroszországból, miután Vlagyimir Putyin bejelentette a mozgósítást, vagyis a tartalékosok behívását.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu közben azt is elmondta, hogy 300 ezer tartalékost fognak behívni a részleges mozgósítás keretében, első körben azokat, akiknek van katonai tapasztalatuk.

A Daily Mail most azt írja, hogy az Oroszországból induló egyirányú járatok jegyei iránti kereslet az egekbe szökött, de sok olyan is van, amire már elfogytak a helyek. Eközben a leendő utasok folyamatosan egymással küzdenek, hogy jegyhez juthassanak.
A Google adatai alapján egy háromtagú családnak ma 44 000 fontot (20,2 millió forintot) kell kifizetnie, hogy Johannesburgba érjen egy 45 órás utazással, három átszállás során.

De az Aviasales, Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-vásárlási webhelyének adatai alapján ma délutánra elkeltek a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba tartó közvetlen járatok, mindkét célállomására váltható jegyek is, ahová az oroszok vízum nélkül utazhatnak be.

Eközben az orosz vasúttársaságok és az Aeroflot nemzeti légitársaság azt közölték, hogy még nem kaptak parancsot a 18 és 65 év közötti férfiak beszállásának tiltására.

Az adatok azt is mutatják, hogy a „hogyan hagyjuk el Oroszországot?” kifejezésre kerestek rá a legtöbbször a Google keresőmotorjában abban az időintervallumban, amikor Putyin beszédének eredeti időpontja lett volna.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu