Petry Zsolt Törökországban kapott munkát

Zsolt Petry (Hertha BSC, Torwarttrainer, goalkeeper coach); Porträt, Einzelbild

A török élvonalban 11 forduló után utolsó előtti, kieső helyen álló Samsunspor még az októberi válogatott szünetben nevezte ki a csapat vezetőedzőjének az 54 éves német trénert, a Lokomotiv Moszkva korábbi edzőjét Markus Gisdolt. A csakfoci.hu szúrta ki, hogy két héttel munkába állása után Gisdol szakmai stábjának tagja lett a Herthától botrányos körülmények között távozott Petry Zsolt is.

Petry 2021 áprilisában viharos körülmények között távozott a Herthától (amelynél szintén kapusedzőként dolgozott), miután a klub engedélye nélkül nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, s a megjelent interjú a berliniek szerint ártott a klub megítélésének.

Petry később perre ment korábbi munkaadójával, s a felek tavaly ősszel peren kívül megegyeztek egymással.

Az 57 éves magyar szakember nem dolgozott profi klubnál azóta, amióta a Herthától menesztették, ám, hogy Gisdol meghívta szakmai stábjába nem a véletlen műve: korábban a Hoffenheimnél éveken át dolgoztak együtt hasonló felállásban, ott is kapusedző volt Petry.

Gisdol kinevezése óta a Samsunspor három bajnokin egy vereség és egy döntetlen mellett egy győzelmet tud felmutatni, utóbbit elmúlt szombaton a Hatayasport fogadva aratta a csapat.

GISDOL SZAKMAI STÁBJA

Takımımızda göreve başlayan Teknik Direktörümüz Markus Gisdol’ün ekibi belli oldu.

Erdinç Sözer – Yardımcı Antrenör
Jacob Braun – Analist Uzmanı
David Pietrzyk – Yardımcı Antrenör
Guido Kandziora – Yardımcı Antrenör
Fatih Yıldız – Atletik Performans Antrenörü
Emre Bayraktar…

Forrás: www.nemzetisport.hu