Ötcsillagos város macskák részére

cat-townAz észak-törökországi Samsun tartományban azzal a céllal épült meg két év alatt a „macskaváros”, hogy egészséges és kényelmes életet teremtsen a kóbor macskák számára.

A létesítményt Samsun város önkormányzata építtette. A száz négyzetméter területű menhelyet, amelyben a beteg cicákat is kezelik, „macskavárosnak” nevezték el.

A macskaváros cica-lakói számára bungalókat, valamint különböző hidakat és útvonalakat alakítottak ki.
Hüseyin Aydın, a menhely felelős állatorvosa elmondta, hogy a kerületi önkormányzatoktól is hoztak ide kóbor macskákat ivartalanításra.

Aydın azt is elárulta, hogy a kezelés alatt álló beteg macskák számára létezik egy elkülönített rész, és hozzátette, „a cicák a kezelések és az ivartalanítás után a macskavárosba kerülnek. Ez egy olyan hely, ahol a macskák egészségesen és boldogan élhetnek.”

Mindemellett az állatorvos említést tett arról is, hogy a területen mesterséges utakat építettek ki, hogy megóvják a cicákat a sártól, valamint azt is közölte, hogy a macskaváros lakóinak összes szükségletéről gondoskodnak.

Aydın kiemelte továbbá, hogy a macskaváros egyedülálló Törökországban, és hozzáfűzte: „A jövőben kibővíthetjük a macskaváros területét. Jelenleg 50 cicáról gondoskodunk. A létesítmény kifejezetten a szegény és beteg kóbor macskák számára jött létre.”

Forrás: Hürriyet Daily News
Fordította: Petrovics Bianka – Türkinfo