ÓRIÁSI RANGADÓ VÁR TÖRÖKORSZÁGBAN A MAGYAR BAJNOKCSAPATRA

Kép forrása: www.pikrepo.com

A FIBA a hét mérkőzésének kiáltotta ki a Galatasaray-Sopron összecsapást a női kosárlabda Euroligában. A meccs szerdán este 18 órakor kezdődik Isztambulban, s amennyiben a Sopron nyerni tud, megerősíti vezető helyét a tabellán. Az összecsapás első játékvezetője a sepsiszentgyörgyi, de ma már norvég színekben bíráskodó magyar hölgy, Györgyi Gizella Viola lesz.

A FIBA a hét mérkőzésének nyilvánította a török Galatasaray és a Sopron Basket Euroliga-összecsapását, amely szerdán este 18 órakor kezdődik a török városban. Nem véletlenül, ugyanis a B-csoportban most ez a két csapat áll az első és a második helyen.
A Sopron az eddig lejátszott 5 fordulóban 4 győzelem mellett csak egyszer kapott ki (ugyancsak Törökországban), a Galatasaray az első két meccsét vesztette el a csoportban, de azóta háromszor győzött.
Ebben a nyolcasban amúgy eddig is egészen meghökkentő eredmények és körbeverések zajlottak le, szinte megjósolhatatlan, hogy mit hoz a szerda este.

A Sopron utazása ezúttal teljesen simán zajlott le, nem úgy, mint egy hónappal ezelőtt, amikor szintén Törökországba utazott a csapat és egy járattörlés miatt 9 órát vesztegelt a bécsi repülőtéren. Most semmi ilyennel nem volt probléma, Isztambulban legfeljebb a szüntelenül ömlő eső okozott némi szomorúságot, mert a sötét fellegek alatt ázó nagyváros nem a legszebb képét mutatta. Itt, helyben legfeljebb csak az őrületes forgalommal kell megküzdenie a Sopron buszát vezető embernek.
Aztán a csapat szállodájában kedves kis üzenet várta a magyarokat: szerdán délután tűzriadó-próbát tartanak.
Pont akkor, amikor a Sopron a meccs előtti pihenőjét tölti. Rossz az, aki rosszra gondol, mindenesetre hathatós közbenjárásra sikerült a riadót időben kissé előbbre hozni, amikor a magyar együttes ebédelni fog.

A Sopron most már tényleg teljesen összeállt, hiszen a tengerentúlról megérkezett Briann January is, aki a hétvégén a Pécsett fölényesen megnyert meccsen már megvillantotta, hogy semmi gondja nincs a beilleszkedéssel.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu