Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt

Magyar emberek is élnek Ukrajnában, akik közül többen is elestek a harcokban. Mihamarabbi békére van szükség, ez az egész világ érdeke. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt Törökországban, ahol felszólalt az Antalyai Diplomáciai Fórumon. A nap folyamán a kormányfő Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyalt.

Az egész világnak, de Magyarországnak különösen fontos, hogy véget érjen a szomszédban zajló háború, erről beszélt Orbán Viktor Törökországban, amikor felszólalt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF). A miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország nem lép ki az Európai Unióból, bár ő mindig is a nemzeti érdekeket fogja előtérbe helyezni, ami miatt vannak konfliktusok – emelte ki a Világgazdaság.

Kaynak: T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Facebook oldala

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy magyar emberek is élnek Ukrajnában, akik közül többen is elestek a harcokban. Mihamarabbi békére van szükség, ez az egész világ érdeke.

Ha valaki magyar, akkor európai is 

– válaszolta arra a kérdésre, hogyan látja a magyarok helyét Európában. Orbán Viktor szerint az a kérdés, hogy milyen Európai Uniót képzelünk el. Mint fogalmazott jelenleg egy progresszív, liberális ideológián alapuló Európa létezik. A miniszterelnök kifejtette, hogy egyre nő a nézetkülönbség a liberálisok és a konzervatívok között, de a jelenlegi többségnek is el kell fogadnia, hogy létezik ellenvélemény. A miniszterelnök szerint a nyári EP-választásokat követően egy más összetételű uniós parlament fog megalakulni, amelyben nagyobb erővel képviselteti majd magát a jobboldal. 

Folytatás: magyarnemzet.hu + videó

AZ ESEMÉNY FACEBOOK OLDALA, ITT FOLYAMATOSAN KÖVETHETIK A HÍREKET