Női BL: 40 méteres bombagól, szenvedő MTK, elmaradt siker

Forrás: hirstart.hu

Az MTK női labdarúgócsapata csak 2–2-es döntetlent ért el a török bajnok Atasehir Belediyespor ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A magyar csapat az első félidőben sokkal veszélyesebben játszott a vendégeknél – az UEFA meccstudósítása szerint a kapura lövési mutatóban 13–4-re vezetett –, ám ez az eredményben sajnos nem mutatkozott meg. A törökök a játékrész utolsó negyedórájába lépve tizenegyesből megszerezték a vezetést, s bár a mieink Nagy Lilla és Nicole Molen találatával hat percen belül fordítottak, a vendégek Henriette Akaba 40 méteres góljával egyenlítettek. A kameruni hölgy remekül ismerte fel, hogy Szőcs Réka kint áll a kapujából, és átemelte felette a labdát.

Az MTK a második játékrészben görcsösen futballozott, nem tudta nyomás alá helyezni a vendégek kapuját és igazán tiszta gólhelyzetig sem jutott el. Így maradt a 2–2-es döntetlen, ami azt jelenti, hogy a kék-fehérek hétfőn győzelmi kényszerben lépnek pályára a Slavia Praha elleni csoportrangadón, amelyet az M4 Sport 17 órától élőben közvetít.

Folytatás >>>

Forrás: nemzetisport.hu