Nogueras helyett török feladó a Vasasnál

Kép forása: twitter.com

Közös megegyezéssel szerződést bontott a bajnoki és Magyar Kupa-győztes címvédő Vasas Óbuda Puerto Ricó-i feladójával, Jennifer Noguerasszal, akinek helyére a 24 éves török Sila Çalışkant igazolták.

A Puerto Ricó-i feladó Jennifer Nogueras, valamint a piros-kékek szakmai stábja közösen döntött úgy, hogy mindkét félnek új impulzusokra van szüksége, ezért a játékos új csapatban, a Vasas pedig új irányítóval folytatja a bajnokságot.

Ezt követően a vezetőség új feladó után nézett, a nemzetközi transzferpiac pedig kedvezően alakult számukra: a 24 éves török Sila Çalışkan szabadon igazolhatóvá vált, és a Jakub Głuszak vezette szakmai stáb pedig azonnal lecsapott rá.

Az újonnan érkező játékos fiatal kora ellenére már most tekintélyes rutinnal rendelkezik, hiszen azok után, hogy a világ egyik legjobb klubcsapatában, a Vakifbankban nevelkedett, kétéves kitérő után egy újabb nagycsapatban, a Fenerbahcéban bizonyíthatott hétről hétre, amellyel Bajnokok Ligája és török bajnoki bronzérmet szerzett, valamint török kupadöntőt játszhatott.

A Vasas lesz az első külföldi csapata. A Budapestre való igazolásáról annyit mondott el a klub honlapján, hogy nem volt nehéz meghoznia a döntést a váltásról, mert eddigi klubja – a Çan Gençlik Kale Spor Akademi Kulübü, ahová nyáron került, s amellyel a 16 csapatos bajnokság 13. helyén áll – más játékosokat is elengedett, ő pedig előbb vagy utóbb mindenképpen szerette volna kipróbálni magát külföldön.

Forrás: hunvolley.hu